Навигација

Хвала што сте одабрали да служите свом народу

  • 24.09.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је полицијској професији враћено достојанство, а доказ томе је, каже, што се сваке године све више младих одлучује да посвете живот тој тешкој професији.

На свечаној промоцији 23. и 24. класе полазника Центра за основну полицијску обуку у Наставном центру "Макиш", Стефановић је пожелео будућим припадницима полиције да тај посао раде још боље, као би надмашили успехе њихових старијих колега који су лествицу поставили високо.

"Када погледам ове редове девојака и момака у плавој униформи и када погледам њихове колеге који сваког дана раде на улицама Србије и штите безбедност земље, прва реч која ми падне на ум је поверење. Поверење у људе који су одлучили да посвете своје животе овој тешкој професији", рекао је Стефановић.

Наводе да ће полазници кроз своју професију видети пуно патње и мука, како би грађани имали стабилну земљу.

"Хвала што сте одабрали да служите свом народу", поручио је Стефановић полазницима.

Казао им је и да уколико свој посао буду радили добро да ће доживети посебан осећај да су помогли другима, а старије колеге, истиче, да за тај осећај кажу да се "не може описати и заменити".

Истакао је да је данас враћено достојанство полицијској професији и захвалио председнику Србије Александру Вучићу који је, каже, увек пружао и пружа подршку полицији у борби против организованог криминала, опремањем полиције, повећањем плата и повољним условима за куповину станова.

"Полицију чине они који безрезервно воле своју Србију и који без страха улазе у поплаве, пожаре и који се не боје да се ухвате у коштац са окорелим криминалцима и да безусловно бране Србије", рекао је Стефановић.

Наводи да полицајци имају и енергије да подучавају децу у школама како да она буду сигурна и безбедна.

"Они су ту да дан буде миран и нормалан и безбедносно досадан како људи у полицији највише воле да кажу", истакао је Стефановић.

Указао је да млади полазници одабиром ове професије показују љубав према Србији, док им народ, истиче, узвраћа поверењем у полицију.

Стефановић каже да све више младих жели да ступи у полицији и изнео податак да је на претходном конкурсу за 1.060 полазника јавило 6.000.

Пожелео је полазницима да буду добри полицајци, да поносно носе униформу и да се поносе плавом бојом и заставном Србије на униформи.

"Учините нас поносним, као што сам ја данас поносан на вас, као и ваше родитеље", рекао је Стефановић.


Извор: Танјуг