Навигација

Чауре нису оригиналне већ пластични клонови

  • 11.01.2019

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да чауре које је Београд, после убиства Оливера Ивановића, добио из Приштине нису оригиналне већ пластични клонови и да су, према мишљењу експерата, недовољно добри докази да би се утврдило из којег је оружја пуцано.

На данашњој заједничкој конференцији за новинаре са министарком правде Нелом Кубуровић, упитан за коментар контрадикторних информација о чаурама, Стефановић је рекао: "Не желећи да улазим у детаље, ми нисмо добили оригиналне чауре, већ пластичне клонове. Да ли су то веродостојни клонови, да ли је то довољно, поуздано, ко то зна? Ми смо инсистрали да добијемо оно што је било на лицу места, да бисмо отклонили сумњу у то из којег је оружја пуцано."

Он , међутим, указује на веома лошу сарадњу са стране Приштине и Еулекса, иако је Београд веома заинтересован да се утврде и убице и налогодавци убиства Ивановића.

"Али, какве закључке можемо да формирамо кад не располажемо доказима да тако кажем ''из прве руке''. Ето каква је сарадња иако смо ми максимално заинтересовани да се открију и убице и налогодавци, али сарадња са Приштином и Еулексом није уопште озбиљна и то не зато што ми не желимо. Ми желимо то и сада", рекао је он.

Како каже, Београд не може да дође до свега тога а и неке ствари би биле бесмислене, као када би их Приштина позвала сада на увиђај после годину дана.

"Замислите да нас сад позову на увиђај? Нема камера, нема снимака", додао је он.

На инсистирање новинара да ли су реплике чаура довољне или не, он каже: "Не кажем ни да јесу ни да нису, али стручњаци кажу да су недовољно добре да би се потврдило или оповргле сумње о томе које је оружје коришћено."

Стефановић каже да експерти указују да постоје и други типови оружја од чијих чуара остају слични трагови.

Извор: Танјуг