Навигација

Још траје истрага о нападу на новинара Јовановића

  • 11.01.2019

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да је у току истрага у вези мотива напада на новинара портала „Жиг-Инфо“ Милана Јовановића из Гроцке и да надлежни органи нису престали с истражним радњама.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да су ухапшени криминалци који су покушали да обију његов стан, да су они признали то кривично дело и да су их преузели полиција и тужилаштво.

Стефановић је напоменуо да надлежни органи не могу да се изјашњавају о истрази, упркос томе што постоје неке сумње, јер желе да имају материјалне доказе и да буду потпуно сигурни, као што су имали доказе за три извршиоца које је полиција у рекордном року пронашла.

Он је, међутим, напомeнуо да морају да буду сигурни и ко стоји иза два извршиоца и једног налогодавца.

"Није довољно што неко мисли ово или оно. Постоје различити трагови који о томе говоре, хоћемо да будемо сигурни да смо на правом трагу пре него што се предузме нека озбиљнија акција. Али, ни у једном тренутку држава није престала да ради истрагу у овом случају", рекао је Стефановић и додао да се на овом случају ради веома посвећено.

Он је подсетио да су прво откривене особе које су ушле у стан новинара из Гроцке, да су ухапшени криминалци који су покушали да обију стан и да су признали извршење тог кривичног дела, дакле у рукама су полиције и тужилаштва.

Извор: Танјуг