Навигација

Министар Стефановић обишао кадете на стрелишту „Орешац“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је кадете смера оклопних јединица 144. класе Војне академије, који на војном комплексу „Орешац“ код Вршца реализују гађања из тенка М-84. Министар Стефановић је том приликом истакао да је важно да наши будући тенкисти имају што више оваквих обука како би могли на терену да тестирају теоријска знања која стичу.

Министар Стефановић на тактичкој вежби са бојевим гађањем „Тиса 2022“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас тактичкој вежби са бојевим гађањем Речне флотиле „Тиса 2022“ на привременом полигону код Титела. Он је, након вежбе коју је посматрао са командног брода Речне флотиле „Козара“, рекао да смо данас имали прилику да се уверимо у то колико су обучени и посебни припадници Речне флотиле, као и они који их обучавају, и поручио да ће се наставити са инвестирањем у ту јединицу.

Министар Стефановић уручио кључеве станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве новоизграђених станова за припаднике снага безбедности првим станарима од укупно 438 колико ће се у наредним данима уселити у новосадско насеље Југовићево.

Србија памти своје хероје

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да Србија памти своје хероје и да је на данашњи дан, 1. јуна 1999. године, у току НАТО агресије на нашу земљу, погинуо генерал-пуковник Војске Југославије пилот Љубиша Величковић, помоћник начелника Штаба Врховне команде Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Југославије.

Министар Стефановић честитао нови мандат председнику Вучићу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је председнику Републике Србије Александру Вучићу нови мандат и положену заклетву, истичући да је уверен да ћемо у овим тешким и изазовним временима захваљујући Вучићевој мудрој државничкој политици успети да сачувамо мир и стабилност.

Састанак министра Стефановића и амбасадора Италије Ло Каша

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије Карла Ло Каша ком се захвалио на личном труду и ангажовању на унапређењу сарадње у области одбране наших двеју земаља, која прати развој укупних билатералних односа које карактерише снажно стратешко партнерство.

Не смемо дозволити да заборав покрије херојство српских војника на Паштрику

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, поводом 23. годишњице битке на Паштрику, да Србија не сме дозволити да заборав покрије надљудско херојство српских војника на Паштрику који су те 1999. свом својом снагом, умећем и срцем бранили нашу отаџбину. 

Патријарх Порфирије посетио Војну академију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић дочекао је данас Његову Светост Патријарха српског Порфирија који је данас посетио Војну академију и обратио се том приликом кадетима Војне академије и Медицинског факултета ВМА, као и ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе.