Навигација

Свечаност поводом завршетка школовања 11. класе ВСБО и официра 65. класе ГШУ

Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас у Дому Народне скупштине реплике српских средњовековних мачева полазницима 11. класе Високих студија безбедности и официрске сабље тројици прворангираних полазника 65. класе Генералштабног усавршавања.

Наша војска мора бити без премца у региону

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас ученике Средње стручне војне школе “1.300 каплара”, који завршавају тронедељну обуку у теренским условима у касарни “Војвода Живојин Мишић” у Ваљеву. Он је том приликом поручио будућим подофицирима да су елита наше земље и да од њих очекује да буду најбољи у нашој војсци, која у региону мора да буде без премца.

Министар Стефановић обишао посаду понтонског моста ка Лиду

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике понтонирских јединица који су поставили понтонски мост од Земунског кеја до Великог ратног острва и тако грађанима омогућили несметан приступ дунавској плажи Лидо.

Састанак министра Стефановића са будућим изасланицима одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у Алжиру, Грчкој, Либану, Пољској и Турској и дужности помоћника изасланика у Немачкој и Русији.

Видовдан је душа и срце српског народа

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, велики празник - Видовдан.

Наш посао није да се допадамо некоме, већ да чувамо Србију и интересе нашег народа

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, обраћајући се полазницима 11. класе Високих студија безбедности и одбране и 65. класе Генералштабног усавршавања, да када се определите за војну неутралност, независност и да сами доносите своје одлуке, увек се то некоме неће свиђати.

Отворен Аеродром "Росуље" код Крушевца

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању Аеродрома "Росуље" код Крушевца. Уз председника Вучића, церемонији отварања присуствовали су и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Нова ПВО средства за 250. ракетну бригаду до краја године

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у Јакову. Најављујући нова средства којима ће та јединица до краја године бити опремљена, министар Стефановић је изразио уверење да грађани Србије могу бити задовољни способношћу Војске да заштити безбедност наше земље и нашег неба.