Навигација

Ускоро предлози модела за обавезни војни рок, следе разрада и јавна расправа

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас у директном укључењу за телевизију “Euronews Srbija” да ће у наредне две недеље Министарство одбране предложити председнику Републике Србије Александру Вучићу моделе по којима би могло да се обавља обавезно служење војног рока, а онда ће уследити дужа јавна расправа после које ће бити донета одлука да ли ће бити обавезног служења војске.

Министар Стефановић на додели станова у Нишу: Хвала вам на верној служби отаџбини

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве за 33 стана и девет уговора о закупу стана на неодређено време припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске у Нишу.

Састанак министра Стефановића са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан Адлбек Зејнолајевич Сарсембајевим.

Министар Стефановић на снимању „Војника на један дан“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас снимању пројекта „Војник на један дан“ на полигону „Равњак“ у Крушевцу. Овог пута у улози војника нашао се глумац и кореограф Милан Громилић, првак Позоришта на Теразијама, који је провео један дан у 246. батаљону АБХО, где се упознао са задацима и обуком у оквиру те јединице. 

Министри Стефановић и Ружић уручили награде победницима конкурса „Наш војник, наш херој“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручили су данас награде основцима, победницима конкурса „Наш војник, наш херој“. Министар Стефановић је честитао победницима и подсетио да је други циклус конкурса организован поводом јубиларних 110 година од оснивања Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије.

Министар Стефановић присуствовао дочеку патријарха Порфирија у манастиру Милешеви

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је вечерас дочеку Његове Светости Патријарха српског Порфирија у манастиру Милешеви у околини Пријепоља, уочи сутрашњег обележавања 425 годишњице спаљивања моштију Светог Саве.

Успех припадника Војске Србије на такмичењу УН у Либану

На спортском такмичењу мировних снага Уједињених нација у Либану припадници Војске Србије остварили су одличне резултате освојивши укупно шест медаља у више дисциплина.

Министар Стефановић за „Телеграф“ о враћању редовног војног рока: У наредне две недеље имаћемо израђен план

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас у изјави за „Телеграф.рс“ да је Министарство одбране и Војска Србије формирало радне групе које врше анализу свих сегмената који се тичу постављеног задатка и планирања могућности поновног увођења редовног служења војног рока.