Навигација

Састанак министра Стефановића и амбасадора Италије Ло Каша

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије Карла Ло Каша ком се захвалио на личном труду и ангажовању на унапређењу сарадње у области одбране наших двеју земаља, која прати развој укупних билатералних односа које карактерише снажно стратешко партнерство.

Не смемо дозволити да заборав покрије херојство српских војника на Паштрику

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, поводом 23. годишњице битке на Паштрику, да Србија не сме дозволити да заборав покрије надљудско херојство српских војника на Паштрику који су те 1999. свом својом снагом, умећем и срцем бранили нашу отаџбину. 

Патријарх Порфирије посетио Војну академију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић дочекао је данас Његову Светост Патријарха српског Порфирија који је данас посетио Војну академију и обратио се том приликом кадетима Војне академије и Медицинског факултета ВМА, као и ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Министар Стефановић обишао предузеће „Телеоптик-жироскопи“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас привредно друштво „Телеоптик-жироскопи“ у Земуну и нагласио том приликом да је реч о једној од компанија војне индустрије са најдужом традицијом.

Нови хангар за смештај ваздухоплова на батајничком војном аеродрому

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас нови хангар за смештај ваздухоплова на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, чија је изградња завршена. Том приликом министар је истакао да је реч о наставку улагања и да данас имамо, захваљујући паметној и одговорној политици председника Вучића и Владе могућност да наставимо да инвестирамо у нашу војску.

Састанак министра Стефановића са директором Међународног војног штаба НАТО генерал-потпуковником Вирманом

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са генералним директором Међународног војног штаба НАТО генерал-потпуковником Хансом-Вернером Вирманом, који борави у посети Републици Србији.

Министар Стефановић присуствовао обуци и гађању на Пасуљанским ливадама

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војнике на добровољном служењу војног рока мартовске генерације и полазнике Основног курса за подофицире родова пешадије и артиљерије, који се обучавају на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Министар Стефановић честитао владици Доситеју на избору за епископа војног

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је владици Доситеју Хиландарцу на избору за епископа липљанског, викара Патријарха српског и епископа војног.