Навигација

Састанак министра Стефановића са епископом сремским Василијем

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је са епископом сремским Василијем о обележавању стогодишњице уједињења покрајинских цркава у јединствену Српску Православну Цркву и почетка рада Светог Архијерејског Сабора.

Министар Стефановић уручио медаљу најбољој сестри ВМА

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас медаљу за најбољу сестру на свечаности поводом обележавања Међународног дана сестринства која је ове године припала медицинској сестри Мари Тешић из Службе за здравствену негу Војномедицинске академије. Честитајући празник свим медицинским сестрама, министар Стефановић рекао је да то колико је медицинска сестра важна разумемо и те како у тешким тренуцима.

Министар Стефановић о разним „стручњацима“ и њиховим тумачењима редовног војног рока

„Као све одговорне државе у свету и ми опремамо и градимо јаку Војску Србије да би живели у миру и стабилности. Никоме не претимо, никога не угрожавамо, чувамо свој народ и своју земљу. У исто време градимо никад конкретније и видљивије мостове сарадње са комшијама у региону, усмерене на стварање бољих услова живота за све људи који живе на овим просторима.

Ускоро предлози модела за обавезни војни рок, следе разрада и јавна расправа

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас у директном укључењу за телевизију “Euronews Srbija” да ће у наредне две недеље Министарство одбране предложити председнику Републике Србије Александру Вучићу моделе по којима би могло да се обавља обавезно служење војног рока, а онда ће уследити дужа јавна расправа после које ће бити донета одлука да ли ће бити обавезног служења војске.

Министар Стефановић на додели станова у Нишу: Хвала вам на верној служби отаџбини

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве за 33 стана и девет уговора о закупу стана на неодређено време припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске у Нишу.

Састанак министра Стефановића са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан Адлбек Зејнолајевич Сарсембајевим.

Министар Стефановић на снимању „Војника на један дан“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас снимању пројекта „Војник на један дан“ на полигону „Равњак“ у Крушевцу. Овог пута у улози војника нашао се глумац и кореограф Милан Громилић, првак Позоришта на Теразијама, који је провео један дан у 246. батаљону АБХО, где се упознао са задацима и обуком у оквиру те јединице. 

Министри Стефановић и Ружић уручили награде победницима конкурса „Наш војник, наш херој“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручили су данас награде основцима, победницима конкурса „Наш војник, наш херој“. Министар Стефановић је честитао победницима и подсетио да је други циклус конкурса организован поводом јубиларних 110 година од оснивања Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије.