Навигација

Унапређење сарадње Србије и Италије у области ванредних ситуација

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Нишу са директором Дирекције за цивилну заштиту Републике Италије Анђелом Борелијем о унапређењу сарадње две државе у области ванредних ситуација.

Стефановић и Чупријан открили спомен плочу у Прокупљу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Александар Чупријан открили су у Прокупљу спомен плочу у знак сећања на мобилну болницу Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације која је ту била стационирана за време НАТО агресије 1999. године.

Нетачне тврдње Приштине, врше притисак на чланове Извршног комитета

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су апсолутно нетачне тврдње приштинских званичника да су се скоро сви учесници расправе на седници Извршног комитета Интерпола заложили да се захтев тзв. Косова разматра на Генералној скупштини.

Србија спремна да буде део заједничког европског решења по питању миграција

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у Београду са делегацијама Министарства унутрашњих послова и Министарства спољних послова Републике Италије, са чијим представницима је разговарао о миграционој политици и унапређењу сарадње наших земаља у области управљања границом.

Технички капацитети Хеликоптерске јединице МУП-а биће подигнути на још виши ниво

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са извршним директором Сектора за хеликоптере компаније „Ербас“ Бруном Еваном и са потпредседником „Ербаса“ за Југоисточну Европу Сесаром Санчезом Лопесом.

Опрема коју је донирала Краљевина Норвешка даће значајан допринос раду наших форензичких стручњака

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас примопредаји опреме Националном центру за криминалистичку форензику која је српској полицији, донирана у оквиру пројекта „Подршка Краљевине Норвешке Министарству унутрашњих послова Републике Србије“.

Србија одлуком ФАТФ добила место које јој припада

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, поводом одлуке ФАТФ да Србију скине са „сиве листе“, да се Србија годину и по дана борила да покаже да је искрено посвећена борби против прања новца и финансирања тероризма.

Настављамо са обукама и опремањем јер желимо да наши полицајци имају најбоље могуће услове

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Кули показним вежбама више полицијских јединица, којима су оне своје знање и вештине приказали полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку.