Навигација

Унапређење сарадње Србије и Русије у области ванредних ситуација

Стефановић и Чупријан су, на маргинама 10. Међународног скупа високих званичника задужених за питања безбедности у Уфи, разговарали о предстојећој међународној вежби „Србија 2019“ у области управљања последицима ванредних ситуација, у организацији два министарства.

Само заједничким деловањем можемо остварити циљ - заштиту људских живота

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је на 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности у руској Уфи, да је због климатских промена, важно да се више ради на превенцији, како би се што боље припремили за будуће ванредне ситуације.

Унапређење полицијске сарадње Србије и Намибије

Стефановић и Намолох су досадашњу сарадњу оценили као добру, а тема састанка било је и планирано усаглашавање текста меморандума о сарадњи два министарства.

Хвала Бразилу на континуираној и доследној подршци очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Уфи са извршним секретаром Кабинета за институционалну безбедност при Кабинету председника Савезне Републике Бразил Валериом Стумпф Триндадеом. 

Унапређење сарадње српске полиције и руских безбедносних служби

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим са којим је разговарао о унапређењу сарадње српске полиције и руских безбедносних служби.

Сарадња Србије и Кине у области безбедности добра

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који борави у дводневној посети Руској Федерацији, састао се са високим представником Народне Републике Кине и секретаром Комитета за политичка и правна питања Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Гуо Шенгкуном.

Сарадња српске и црногорске полиције на сузбијању организованог криминала континуирана и квалитетна

Министар Стефановић је после састанка са црногорским колегом Нухоџићем рекао да је сарадња на пољу борбе против организованог криминала ефикасна и да припадници криминалистичких полиција брзо размењују информације које су важне за откривање кривичних дела.

Закон надјачао криминал, ред победио безвлашће

„Сви резултати Министарства унутрашњих послова јасно показују да је закон надјачао криминал, да је ред победио безвлашће, сигурност преузела примат над страхом и да је поштење савладало корупцију.”