Навигација

Поновна апликација Приштине за Интерпол не сме на дневни ред

„Поновна апликација такозваног Косова за чланство у Интеполу не сме да буде уврштена у дневни ред из правних, политичких и полицијских разлога, без обзира на одређене земље унутар Интеропола које би по сваку цену да то „прогурају“.“

Нећемо да гледамо хапшење Срба без доказа

„Покушај приштинских власти да криминализује север Косова и Метохије усмерен је против Срба, а не искрена борба против криминала“, изјавио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

ЕУ да заштити свој кредибилитет и натера Приштину да укине таксе

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да нико не може да га увери да међународна заједница нема утицај и да не може да натера Приштину да укине таксе на српску робу.

Скренути пажњу на непоштовање права Срба на КиМ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да очекује да ће се на сутрашњој седници Савета безбедности Уједињених нација разговарати о недавним инцидентима на северу Косова и Метохије и да ће међународној јавности бити скренута пажња на то да се 20 година после потписивања Кумановског споразума не поштују права Срба на КиМ. 

У Србији је борба против корупције један од главних приоритета

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је у Србији борба против корупције један од главних приоритета и прецизирао да је у периоду од 2017. до јуна ове године процесуирано више од 500 кривичних дела примања и давања мита, 56 дела трговина утицајем, 100 злоупотреба у вези са јавним набавкама и 239 кривичних дела прања новца.

Медији у Србији имају потпуну слободу

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић каже да није добро да амбасадори оцењују како раде медији и додаје да медији у Србији имају потпуну слободу да пишу шта хоће.

Одбијање Приштине да укине таксе пораз ЕУ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је одбијање Приштине да укине таксе на српску робу пораз политике Европске уније.

Стефановић и Ганг о будућој сарадњи у области борбе против високотехнолошког криминала

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са министарком спољних послова Републике Кореје Ганг Гјонг-хва о несрећи у Будимпешти у којој је страдало више јужнокорејских држављана, као и мерама које српска полиција предузима у потрази са страдалима.