Навигација

Велика победа за Србију

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, након што Генерална скупштина Интерпола није подржала захтев такозваног „Косова“ за пријем у ову организацију, да је то велика победа за Србију и да је веома сам поносан на тим људи који су се лавовски борили за своју земљу.

Наставља се политизација Генералне скупштине Интерпола

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Дубаију да се наставља политизација Генералне скупштине Интерпола, нажалост не само од стране земаља које су признале такозвану независност Косова, већ и од Генералног секретаријата ове полицијске организације.

Кина поштује територијални суверенитет Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Дубаију са Дакијем Дуаном, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола, о предстојећем гласању за пријем такозваног „Косова“ у ову полицијску организацију.

Србија ће наставити да се бори против пријема тзв. „Косова“ у Интерпол

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Дубаију, након почетка заседања Генералне скупштине Интерпола, да ће Србија наставити да се бори до самог гласања у уторак, како би показала да пријем такозваног „Косова“ у Интерпол представља политизацију ове полицијске организације.

До самог чина гласања борићемо се за Србију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за РТС каже да постоје правни, полицијски и политички аргументи који указују да би чланство такозваног Косова у тој организацији било преседан.

Поносан сам на људе у МУП

Ми смо министарство које никад не спава. Наше колеге ангажоване су 24 сата свакога дана. Зато сам најпоноснији на људе са којима радим. Они се свакодневно боре против криминала, регулишу саобраћај, трагају за несталима, издају документа, помажу деци у школама, гасе пожаре, чувају границе и ризикују своје животе за своју земљу.

Даћемо све од себе да право и правда не буду погажени

У Дубаију се у уторак гласа о уласку лажне државе Косово у ову међународну полицијску организацију. Борићемо се до последњег тренутка, нема предаје, поручује Стефановић.

Све безбедносне службе добиле конкретне задатке

Стефановић каже да је на седници сагледана целокупна безбедносна ситуација у нашој земљи, али са посебним освртом на дешавања у јужној покрајини.