Навигација

Србија настоји да на све легитимне начине спречи приступање КиМ у ИНТЕРПОЛ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истиче да су притисци западних земаља да се Косово прими у ИНТЕРПОЛ велики, иако не постоје правне основе за његово чланство у овој организацији. Србија настоји да на све могуће, легитимне начине спречи приступање и досад је упутила неколико сета документације са аргументацијом.

Српска полиција пету годину заредом међу десет најбољих чланица ИНТЕРПОЛА

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председник Међународне организације криминалистичке полиције ИНТЕРПОЛ Менг Хонгвеј, истакли су данас у Београду да је српска полиција већ пету годину заредом међу десет најбољих чланица ИНТЕРПОЛА.

Србија посвећена борби против прања новца и финансирања тероризма

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је на скупу у Београду на којем је представљен стратешки документ „Процена ризика од прања новца и процена ризика од финансирања тероризма“, да је Србија посвећена борби против прања новца и финансирања тероризма и да је у ту борбу спремна да укључи целокупан државни апарат и приватни сектор.

Ово је сигнал Србима да нису добродошли

Посета председника Вучића Космету је сложена у безбедносном смислу, не могу рећи да је његова безбедност непосредно угрожена, али околности су тешке", рекао је Стефановић.

Председник упутио искључиво поруке мира

Невероватно ми је да се после посете председника Александра Вучића, током које је упутио искључиво поруке мира, јавља Кадри Весељи да каже да је председник на Газиводама упутио ратнохушкачке поруке, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Безбедносна ситуација на КиМ сложена

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су све међународне институције упозорене и знају да ће председник Србије доћи на КиМ, али и да наше службе неће седети скрштених руку", те да може да гарантује да се тамо неће појавити нико ко ће моћи да хапси Александра Вучића".

Решавање косовског проблема прворазредно државно питање

Председник и данашњом посетом потврђује да се бори да Србија на Косову и Метохији нешто добије. То је јако тешка борба, јер чак не можемо да кажемо да и у земљи имамо потпуно јединство".

Систем за дигитално прослеђивање записника о увиђају саобраћајних незгода омогућиће грађанима брже и ефикасније остваривање права

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најавио је да ће од понедељка почети са радом систем за дигитално прослеђивање записника о увиђају саобраћајних незгода и пратеће документације Удружењу осигуравача Србије, који ће омогућити грађанима да брже и ефикасније остваре своја права.