Навигација

Нови припадници МУП-a повећаће безбедност грађана

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је, на свечаности уручења решења за пријем у стални радни однос у МУП дипломцима Криминалистичко - полицијске академије, да се они сада налазе у служби свих грађана Србије и да су светла тачка МУП-а и целе земље.

Боље сарадња него звецкање оружјем

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, коментаришући изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати и Албанци браћа по оружју, рекао је да би волео да у региону буде више људи који размишљају о миру и инвестицијама, а не о оружју.

Добро дошли у МУП

Небојша Стефановић истакао је данас да је током ове и прошле године у радни однос у Министарство унутрашњих послова примљено више од 1.000 дипломираних студената КПА, полазника ЦОПО и ватрогасаца и поручио да ће Министарство наставити са одговорном политиком запошљавања кадрова у складу са потребама полиције.

Стефановић и Фабрици о напретку Србије и Поглављу 24

Небојша Стефановић разговарао је данас са шефом Делегације Европске уније у Београду Семом Фабрицијем о напретку Србије у приступним преговорима са Европском унијом, са посебним освртом на Поглавље 24, правда, слобода и безбедност.

Настављамо борбу против дилера дроге, нико не може бити миран

Небојша Стефановић изјавио је за РТС да се борба против дроге и дилера у Србији наставља и да ниједан криминалац не може бити миран.

ЕУ мора да реагује на застрашивање и хапшење Срба на КиМ

ЕУ мора да реагује на застрашивање и хапшење Срба на КиМ и јасно осуди такво понашање Албанаца, уместо да стално понавља „позивамо обе стране", поручио је данас потпредседник владе и министар полиције Небојша Стефановић.

Морамо да будемо јачи од дилера

Борба против дроге нема ни границу ни алтернативу, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да ће полиција наставити са запленама дроге, али и да се мора јачати улога родитеља у борби против наркоманије.

Што ефикаснији пролаз, али и контрола границе

Небојша Стефановић поручио је данас на Граничном прелазу Батровци да припадници граничне полиције неуморно раде 24 сата дневно како би заштитили безбедност грађана Србије и омогућили ефикаснији прелаз границе.