Навигација

Драге даме, срећан Осми март

Драге даме,

Желим да вам се и данас захвалим што сте мајке, супруге, ћерке и сестре својим најмилијима и што својом вољом, храброшћу и посвећеношћу чините наше друштво бољим и успешнијим.

Желим вам од срца срећан Осми март!

Хвала Аргентини на принципијелној подршци суверенитету Републике Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са новоименованим амбасадором Републике Аргентине Естанислаом Анхел Савелсом.

Морамо охрабрити све у друштву да не ћуте уколико знају да неко трпи насиље

У сусрет Дану жена, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са представницама организација „UN Women“, Женска платформа за развој Србије и Мреже жена у полицији.  

Гласање у Интерполу није отрезнило Приштину

„Чињеница да су приштинске институције упутиле нови захтев за чланство такозваног Косова у Интерполу само је показатељ да их гласање на последњој Генералној скупштини, у Дубаију, није отрезнило."

Од претњи Рамуша Харадинаја нико се није уплашио

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас Рамушу Харадинају да ни не помишља на неку насилну акцију против Срба на Косову и Метохијим, јер ће Србија знати да одговори.

Интерпол да не разматра поновни захтев тзв. Косова

„Од одржавања Генералне скупштине Интерпола у Дубаију 2018. године нису се догодиле никакве суштинске промене које би довеле до одступања од тадашње одлуке о непријему такозваног Косова. Заправо једина промена управо иде у прилог ставовима Републике Србије против овог захтева и огледа се у порасту број држава које су повукле признање такозваног Косова“.

Стефановић и Лукач о борби против организованог криминала

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем о даљим корацима две полиције у борби против организованог криминала.

МУП ће наставити са јачањем капацитета ватрогасно – спасилачких јединица

„Новина у нашим плановима за ову годину биће обнављање ватрогасних станица и то ће нам бити један од приоритета. Ми смо прошле године набавили 14 нових ватрогасно – спасилачких возила и са њиховом набавком ћемо наставити и у овој години. Наш циљ је да до краја следеће године Сектор за ванредне ситуације располаже са укупно 106 нових возила“, рекао је министар Стефановић.