Навигација

Састанак министра Стефановића са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са замеником министра индустрије и инфраструктурног развоја Републике Казахстан Адлбек Зејнолајевич Сарсембајевим.

Министар Стефановић на снимању „Војника на један дан“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас снимању пројекта „Војник на један дан“ на полигону „Равњак“ у Крушевцу. Овог пута у улози војника нашао се глумац и кореограф Милан Громилић, првак Позоришта на Теразијама, који је провео један дан у 246. батаљону АБХО, где се упознао са задацима и обуком у оквиру те јединице. 

Министри Стефановић и Ружић уручили награде победницима конкурса „Наш војник, наш херој“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручили су данас награде основцима, победницима конкурса „Наш војник, наш херој“. Министар Стефановић је честитао победницима и подсетио да је други циклус конкурса организован поводом јубиларних 110 година од оснивања Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије.

Министар Стефановић присуствовао дочеку патријарха Порфирија у манастиру Милешеви

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је вечерас дочеку Његове Светости Патријарха српског Порфирија у манастиру Милешеви у околини Пријепоља, уочи сутрашњег обележавања 425 годишњице спаљивања моштију Светог Саве.

Успех припадника Војске Србије на такмичењу УН у Либану

На спортском такмичењу мировних снага Уједињених нација у Либану припадници Војске Србије остварили су одличне резултате освојивши укупно шест медаља у више дисциплина.

Министар Стефановић за „Телеграф“ о враћању редовног војног рока: У наредне две недеље имаћемо израђен план

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас у изјави за „Телеграф.рс“ да је Министарство одбране и Војска Србије формирало радне групе које врше анализу свих сегмената који се тичу постављеног задатка и планирања могућности поновног увођења редовног служења војног рока.

Министар Стефановић поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе

Поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је да Србија данас обележава ова два важна датума, која симболизују нашу славну, херојску историју и будућност коју желимо да градимо за нашу децу.

Припадници Гарде поносно чувају наслеђе предака и углед Републике Србије, али и мир и безбедност наших грађана

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић пoручио је данас на свечаности поводом обележавања 6. маја - Дана Гарде Војске Србије у касарни „Дедиње“ да њени припадници и данас бирани по високим критеријумима поносно чувају наслеђе наших предака, углед Републике Србије, али и мир и безбедност наших грађана.