Навигација

Нека Хрватска стисне петљу и отворено каже да јој сметају Србија и Вучић

„Хрватска не може да сакрије чињеницу да је према Србији повукла прљав потез, колико год се њен премијер трудио да нађе изговор. Нема изговора за подмукло злоупотребљавање чланства у ЕУ ради наношења штете Србији, као првом суседу.

Поносни смо на младе људе који служе својој земљи

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас младићима и девојкама који су се у рекордном року пријавили за добровољно служење војног рока у септембарској генерацији, а чије је стационарно логоровање на полигонима за обуку Војске Србије у околини Сомбора, Ваљева и Лесковца реализовано претходних дана.

Министар Стефановић на састанку са војним спортистима

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са Делегацијом Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), припадницима Спортске јединице Министарства одбране, кадетима и ученицима војних школа са којима је разговарао о даљем развоју спорта у војсци.

Министар Стефановић на трилатералном састанку Србије, Аустрије и Мађарске

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић учествовао је данас на трилатералном састанку Србије, Аустрије и Мађарске на тему ефикасног управљања процесима миграција, којим је председавао министар финансија Синиша Мали.

Министар Стефановић положио венац поводом годишњице смрти Милунке Савић

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић положио је данас венац на Новом гробљу у Београду поводом обележавања годишњице смрти Милунке Савић и 110 година од њеног ступања у српску војску. Он је, том приликом, поручио да je нашa Србијa предвођена председником Александром Вучићем, баш као и Милунка Савић, несаломиви борац - не одустаје, бори се за своје, чува слободу и самосталност, поштује и Исток и Запад, али корача својим путем - српским.

Србија Александра Вучића ће одбранити Косово и Метохију

“Неколико писаца прогласа за одбрану Косова и Метохије ради то скоро професионално, већ деценијама. Неколико њих, наизглед, не зна чиме се бави и мисле да су НВО и покретачи петиција, а у ствари су политичари и народни посланици. Они трећи стварно јесу из неких НВО или су „слободни“ интелектуалци, али би волели да су нека власт, по могућству да командују војском и полицијом. Сви они заједно, колико год да се труде да се разликују, желе само једно. То није Косово и Метохија у саставу Србије, то није ни исправљање историјске неправде, њихова жеља је искључиво политичка, да свргну Александра Вучића.

Обука кадета на оклопним борбеним возилима

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изразио је данас задовољство обуком кадета Војне академије који се оспособљавају за командовање тенковским и механизованим водовима. Како је истакао, оне су веома значајне како би се ови млади људи, одмах по завршетку студија, могли придружити јединицама Војске Србије као већ високо обучени официри.

Обележен Дан сећања на страдање Срба, Јевреја и Рома у Другом светском рату

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас комеморативном скупу, поводом обележавања Дана сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја у Спомен парку „Јајинци“, који је предводила председница Владе Ана Брнабић.