Навигација

Стефановић и Денис Киф о полицијској сарадњи две земље у области борбе против тероризма и организованог криминала

Приоритет рада свих запослених у Министарству унутрашњих послова је очување мира и стабилности у Републици Србији и у региону.


Сечењем славског колача и полагањем венаца започето обележавање Дана и славе МУП-а

Свечаност обележавања Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице традиционално је започета сечењем славског колача, у кабинету министра полиције, и полагањем венаца на спомен плочу првом министру српске полиције војводи Јакову Ненадовићу и на спомен обележје на Чукур чесми у Београду.

Oбележен Дан МУП-а

„Захваљујући том преданом раду у претходних 12 месеци забележен је најмањи број кривичних дела у последњих 10 година, али и најмањи број убистава у последњих 30 година. У претходној години запленили смо више од 4,1 тону наркотика и процесуирали 1.700 људи у овим акцијама. То је рекордна заплена наркотика деценију уназад.“

Откривено спомен-обележjе полицаjцима

„Одајемо данас почаст и поштовање, показујемо да нису заборављени, да чувамо светлу успомену на њихове подвиге и жртрву. О њховим породицама морамо да бринемо као о својим. Србија је кроз историју спознала која је цена слободе и мира, и овим спомен обележјем показујемо колико поштујемо храброст полицајаца који су дали највише за народ - њихове животе“.

Министар Стефановић присуствовао теренској обуци полазника 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Небојша Стефановић присуствовао је данас у Наставном центру Митрово поље теренској обуци полазника 15. класе Центра за основну полицијску обуку и оценио да је ова класа спремна, да већ од септембра, ступи у редове полиције.


Скоро 40 одсто извршених терористичких напада у Европи имало финансијску повезаност са организованим криминалом

Небојша Стефановић рекао је, током предавања које је одржао на белгијском Универзитету Гент, да је скоро 40 одсто извршених терористичких напада у Европи имало финансијску повезаност са организованим криминалом

Стефановић и Јан Јамбон о наставку полицијске сарадње две земље и европском путу Србије

Небојша Стефановић разговарао је данас у Бриселу са потпредседником Владе и министром сигурности и унутрашњих послова Краљевине Белгије Јан Јамбоном о наставку сарадње полиција две земље у области борбе против организованог криминала и тероризма, као и европском путу Србије.

Квалитетна међународна полицијска сарадња важан предуслов за успешну борбу против организованог криминала

Квалитетна међународна полицијска сарадња важан предуслов за успешну борбу против организованог и свих других видова криминала, као и потенцијалног тероризма и истакао да ће Република Србија наставити да буде поуздан партнер у тој борби.