Навигација

Министри Србије и Црне Горе потписали седам споразума и два протокола

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром унутрашњих послова Црне Горе Мевлудином Нухоџићем о сарадњи полиција двеју земаља у борби против организованог криминала, а након састанка министри су потписали седам споразума и два протокола о пограничном саобраћају и граничној контроли.

Стефановић са председницима Адвокатских комора о активностима на унапређењу положаја адвоката

Небојша Стефановић разговарао је данас са председницима Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Београда, Виктором Гостиљцем и Југославом Тинтором, о активностима које би водиле унапређењу положаја адвоката у Србији и њиховој већој безбедности, са посебним освртом на недавно убиство адвоката Драгослава Огњановића. 

Предузимају се све мере које су потребне да би се ватра угасила

Све мере се предузимају како би се угасио пожар, који је у уторак увече избио код Пупиновог моста у Земуну, али ситуација је тешка, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић додајући да су четири ватрогасца лакше повређена у пожару. 

Србија изложена тешким притисцима око Косова

Небојша Стефановић каже да је Србија изложена тешким притисцима око Косова, али да је добро што председник Александар Вучић на те притиске одговара доносећи решења која су у најбољем интересу народа.

Смањена укупна стопа криминала за 19 одсто

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је да је полиција у последњих месец дана, у циљу подизања нивоа безбедности и сигурности грађана, предузела низ мера и радњи према безбедносно интересантним особама и истакао да, у том периоду, на територији наше земље није почињено ниједно убиство које је последица обрачуна криминалних група.

Опозиција се окупља због фотеље

Члан Председништва СНС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да се опозиција уједињује због фотеље и да својим иступима отежавају положај Србије у преговорима око Косова и Метохије.

За шест месеци ухапшено 106 особа због наркотика

У првој половини ове године у Србији је ухапшено 106 особа због наркотика, а откривено је 15 лабораторија за синтетичку дрогу, рекао је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. 

Остварен значајан напредак у реформама које се спроводе унутар МУП

Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са Франком Фратинијем о напретку који је Србија остварила у процесу европских интеграција, са посебним акцентом на Поглавље 24 – правда, слобода и безбедност.