Навигација

Приоритет у овој години наставак сарадње на сузбијању трговине наркотицима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом о овогодишњим плановима сарадње две државе у области унутрашњих послова.

Реформа МУП базирана на шведским моделима може донети велику корист

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Краљевине Шведске Јан Лундин потписали су данас у Београду споразуме који ће омогућити даљу стратешку сарадњу српске и шведске полиције. 

Неизвесно да ли ће се о КиМ расправљати у Савету безбедности

Министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић оценио је данас да се до четвртка неће знати да ли ће се на седници Савета безбедности УН расправљати о Косову и Метохији.

СзС поручио да ће вешати због различитог мишљења

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић осудио је ношење вешала на протесту "1 од 5 милиона", који је одржан у суботу у Београду и покушај Савеза за Србију да представи као да је то урадио неко из СНС-а и навео да је порука која је тиме послата та да ће "вешати због различитог мишљења".

Предлог да припрема убиства буде кривично дело

Министарство унутрашњих послова предложиће да планирање извршења убиства постане део Кривичног законика, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Не заборављајући прошлост, у садашњости радимо најбоље што умемо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је на церемонији обележавања 215 година васкрса српске државе да се данас води битка за стабилну, сигурну и снажну Србију, која неће подлећи никаквим спољашњим или унутрашњим притисцима. 

Наставићемо акцију опремања и побољшања услова рада полиције

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић отворио је данас реновирану зграду Полицијске станице Осечина и поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити са опремањем и изградњом капацитета полицијских управа и других сектора Министарства. 

Расписаће се потрага за лицем које је на протесту носило вешала

"Није дозвољено носити вешала, и на тако груб начин вређати слободарски осећај овог народа и подсећати га на она времена када су страдали родољуби и када су нацисти вешали људе који су се борили за слободу ове земље."