Навигација

МУП ће наставити са јачањем капацитета ватрогасно – спасилачких јединица

„Новина у нашим плановима за ову годину биће обнављање ватрогасних станица и то ће нам бити један од приоритета. Ми смо прошле године набавили 14 нових ватрогасно – спасилачких возила и са њиховом набавком ћемо наставити и у овој години. Наш циљ је да до краја следеће године Сектор за ванредне ситуације располаже са укупно 106 нових возила“, рекао је министар Стефановић.

Интензивне провере у систему ПИО фонда

МУП Србије у сарадњи са Министарством за рад и ПИО фондом интензивно проверава има ли злоупотреба у систему тог фонда, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поводом хапшења службенице тог фонда у Бачкој Паланци.

Случај „кантримен“ затворен, правда задовољена

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је случај „кантримен“ полицијски решен и да евентуални проналазак аутомобила којим је Марко Милићев у јулу 2014. године усмртио Луку Јовановића не би променио судску пресуду којом је Милићев осуђен на четири и по године затворске казне.

Уручено 128 решења о запослењу породицама припадника МУП-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас решења о пријему у радни однос за укупно 128 чланова породица погинулих и рањених припадника МУП-а.

СзС осим политике насиља нема ништа друго да понуди грађанима

Лидери Савеза за Србију (СзС) заговарају бојкот избора, јер осим политике насиља немају ништа друго да понуде грађанима, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и оцењује да се Драган Ђилас и Вук Јеремић залажу за бојкот јер се плаше дебакла на евентуалним изборима.

Ђурђев имао дозволу, све процедуре биле испуњене

Генерални секретар АММС-а Србије Петар Ђурђев имао је дозволу за ношење оружја за личну безбедност која му је издата 2015. године у складу са законом, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да је Ђурђев имао и 10 дозвола за поседовање оружја.

Признања најзаслужнијим припадницима Министарства

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас, на Свечаној академији у Београду, признања најзаслужнијим припадницима Министарства истакавши да су они тихи хероји, који свакодневно брину о својим суграђанима, нашој деци и безбедности наше земље.

Стефановић о кривичном делу „припрема тешког убиства“

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да ће МУП заједно са радном групом у којој седе представници тужилаштва, Министарства правде, судије, адвокати и други, радити на изменама кривичног законика како би се, кривично дело „припрема тешког убиства“ увело у наше законодавство.