Навигација

Квази стручњаци нападају идеју јаке Војске

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије Небојша Стефановић рекао је да има још већу жељу да подржи идеју о обавезном служењу војног рока, када види који су се све квази стручњаци сјатили да нападну идеју јаке и снажне војске.

Србија војно неутрална, али желимо сарадњу

Министар одбране Небојша Стефановић поновио је вечерас да је Србија војно неутрална, али да то не значи да не жели да сарађује.

Размишљамо о војном року, али нисмо брзоплети

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је вечерас да се озбиљно размишља о враћању служења војног рока, али је истакао да одлука о томе неће бити брзоплето донета, јер је важно да се чују сви аргументи.

Снага војске су људи

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је уочи Нове године, дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Када је било најтеже војска је била уз свој народ

Када је било најтеже Војска Србије је била уз свој народ и она је гарант стабилности и безбедности за нашу земљу, каже министар одбране Небојша Стефановић и додаје да се држава труди да војницима повећа плате и побољша услове за рад.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Русије Боцан-Харченком

Министар Стефановић оценио је да је сарадња у области одбране веома развијена и у складу са укупним односима, заснованим на стратешком партнерству и на основама изузетног узајамног поштовања. Истакао је да је годину за нама свакако обележила пандемија Ковид-19 и захвалио за медицинску помоћ Руске Федерације ради спречавања даљег ширења и сузбијања Ковид-19.

Србија не учествује у трци за наоружањем

Неспорно је да постоји тренд повећања набавки у војном сектору у целом региону, али Србија не учествује у трци за наоружањем, као што је често оптужују, изјавио је данас министар одбране Небојша Стефановић и додао да ће војни буџет за 2021. годину бити приближно исти као и за ову, нешто испод 900 милиона евра.

Од донације УАЕ слајсни скенер за ВМЦ Карабурма

Војномедицински центар "Карабурма" из донације УАЕ добиће слајсни скенер, казао је данас министар одбране Небојша Стефановић који је оценио да ће то бити од велике помоћи војном здравству у борби против вируса корона.