Навигација

Обележен Дан рода артиљеријско-ракетних јединица

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас на свечаности поводом Дана рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства у касарни „Бањица“ да смо поносни на нашу историју и да чувамо традиције, али да му је посебно задовољство што наше јединице данас могу да се похвале новим системима, какви су ФК-3 и „панцир“.

Председник Вучић: Челично пријатељство Србије и Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је данас, на пријему поводом Националног дана НР Кине у амбасади у Београду, да постоји челично пријатељство две земље, да је Кина показала да је наш пријатељ и у тешким тренуцима и захвалио кинеском руководству на подршци по питању КиМ без обзира на све притиске.

Министар Стефановић положио венац поводом годишњице смрти мајора Милана Тепића

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић предводио је данас државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 31. годишњице од смрти мајора Милана Тепића. Он је том приликом поручио да су људи као што су били мајор Тепић и војник Стојадин Мирковић уткали своје животе у темеље наше отаџбине, били одани војничкој заклетви до последњег даха и да смо им дужни да градимо и јачамо Србију сваког дана, како би све будуће генерације и Мирковића и Тепића и свих других породица у овој земљи живеле у миру и благостању.

Састанак министра Стефановића са делегацијом Републике Француске

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са делегацијом Републике Француске MEDEF International, која борави у званичној посети Републици Србији, а са којом је разговарао о сарадњи у области одбране између двеју земаља.

Војнa болницa Ниш добила нови мултислајсни скенер

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Војну болницу Ниш за чије потребе је набављен нови мултислајсни скенер. Он се захвалио војним лекарима и медицинским техничарима даноноћној борби за здравље пацијената и изразио задовољство због опремања нишке војне болнице најсавременијом опремом, истичући значај улагања у капацитете и повећања плата, које ће припадници система одбране добити од следеће године, захваљујући разумевању председника Вучића.

Јединице наше копнене војске увежбане и опремљене најсавременијим средствима

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас јединице Копнене војске у касарни “Мија Станимировић” у Нишу. Министар Стефановић је, том приликом, поручио да су наши војници, подофицири, официри оспособљени и припремљени за извршење сваког задатка у циљу одбране наше земље, али и опремљени најсавременијим средствима од "Нора Б-52", БОВ КИВ-а до тенкова Т-72МС и оклопних возила БРДМ 2МС.

Вучићев пут једини исправан и частан за Србију

„Иза важних одлука у тешким историјским ситуацијама увек су стајале јаке личности, државници са визијом шта је најбоље за народ који предводе. Њихова дужност је била да добро виде у будућност и да знају шта ће данашње одлуке донети сутра. По тој способности историја памти велике државнике, али памти и оне који су уместо о својој земљи, више бринули о другима.

Они посвећено штите нашу отаџбину

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима Речне флотиле што посвећено штите нашу отаџбину на рекама, каналима и језерима и неуморно се обучавају како би у сваком тренутку били спремни да помогну грађанима и изврше сваки задатак, без обзира на метеролошке услове.