Навигација

Спиновањем лажних вести наметнули лажан утисак да се није догодио напад на полицију

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић рекао је да су у насилним протестима повређена 133 полицајца и да неће дозволити да се спиновањем лажних вести наметне лажан утисак да се није догодио напад на полицију.

Убедљива већина грађана презире насиље

„Вест да је Странка слободе и правде подржала оснивање „скупштине“ коју су „спонтано и нимало организовано“ најавиле неке од опозиционих јавних личности, јасно је дефинисала власништво над том структуром. 

Захтев да се пусте ухапшени супротан владавини права

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је данас да су захтеви из појединих политичких и невладиних кругова да се пусте на слободу ухапшени учесници демонстрација супротни владавини права.

Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције

Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције, поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и пита оне који кажу да полиција на протестима хапси "нашу децу" , а не хулигане, да ли су они који бацају каменице и бакље "наша деца" или су хулигани, криминалци и насилници.

На непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и нема насиља

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је на непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и да нема насиља.

Полиција морала да реагује како би заштитила јавни ред и мир и имовину

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да се вечерас испред Скупштине дешавају бруталне сцене насиља и да је полиција морала да реагује како би заштитила јавни ред и и мир и имовину.

Пронађене патроне сузавца које МУП не користи

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је данас да су на простору око Скупштине Србије пронађене патроне сузавца које МУП не користи.

Полиција показала максималну уздржаност све до тренутка док животи полицајаца нису били угрожени

“Као што је то јасно и очигледно свим грађанима Србије када нико не напада припаднике полиције и не уништава имовину наше земље, нема ни потребе да полиција на било који начин интервенише.