Навигација

Србија је кадра да брани саму себе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је гостујући у “Новом викенд јутру” на телевизији Пинк да наоружавање не значи угрожавање и да је Србија врло јасна – никоме не претимо, никога не угрожавамо, али штитимо себе.

Министар Стефановић поводом приказа „Штит 2022“: Грађани ће видети колико је Србија заштићена

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је вечерас гостујући у Дневнику 2 Радио телевизије Србије поводом сутрашњег приказа способности Војске Србије „ШТИТ 2022“ да наши грађани могу да буду мирни и спокојни јер чува их Војска Србије.

Министар Стефановић присуствовао провери припремљености за приказ способности Војске Србије „ШТИТ 2022“

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ провери припремљености за приказ способности Војске Србије „ШТИТ 2022“, који ће бити изведен у суботу 30. априла 2022. године.

Опремљеност и способност Војске Србије на највишем нивоу у њеној историји

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас у изјави за „Информер“ да смо, уз огромну подршку и разумевање председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, у претходном периоду имали озбиљна улагања и успели да подигнемо ниво опремљености и укупне способности Војске Србије на највиши ниво у њеној историји.

Састанак министра Стефановића са замеником команданта Европске команде ОС САД

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са замеником команданта Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава генерал-потпуковником Мајклом Хауардом, који борави у Србији у саставу делегације помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Карен Донфрид.

Министар Стефановић обишао припаднике Речне флотиле

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Речне флотиле који су током васкршњих празника ангажовани као дежурна смена речних јединица на сидришту "Ушће”. Он им се том приликом захвалио на свему што даноноћно чине за Србију.

Министар Стефановић положио венац на гробљу Комонвелта

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас церемонији поводом обележавања АNZAC дана и положио венац на гробљу Комонвелта у Београду, у пратњи команданта Команде за обуку генерал-мајора Жељка Петровића и начелника Управе за војно здравство бригадног генерала Радивоја Анђелковића.

Министар Стефановић честитао Дан Војске Србије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 23. априла припадницима Војске Србије честитку.