Навигација

Не заборављајући прошлост, у садашњости радимо најбоље што умемо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је на церемонији обележавања 215 година васкрса српске државе да се данас води битка за стабилну, сигурну и снажну Србију, која неће подлећи никаквим спољашњим или унутрашњим притисцима. 

Наставићемо акцију опремања и побољшања услова рада полиције

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић отворио је данас реновирану зграду Полицијске станице Осечина и поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити са опремањем и изградњом капацитета полицијских управа и других сектора Министарства. 

Расписаће се потрага за лицем које је на протесту носило вешала

"Није дозвољено носити вешала, и на тако груб начин вређати слободарски осећај овог народа и подсећати га на она времена када су страдали родољуби и када су нацисти вешали људе који су се борили за слободу ове земље."

Бабић више неће бити директор Коридора

"Узимајући у обзир да је дошло до смртне последице у тој саобраћајној незгоди, чини ми се да је то логичан потез."

МУП није обавештен да је Приштина поново аплицирала за чланство у ИНТЕРПОЛ-у

"Министарство унутрашњих послова Србије није обавештено од централе Интерпол-а у Лиону да је Приштина поново аплицирала за чланство, али остајемо при аргументу да би пријем тзв. Косова представљао грубо кршење међународног права и процедура Интерпол-а."

Стефановић и амбасадорка Словачке о унапређењу сарадње

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадорком Словачке Републике Дагмар Репчековом о наставку сарадње полиција двеју земаља.

Видео-надзором ћe бити покривена свака важнија улица и пролаз

У Београду ће, у наредне две године, на 800 локација бити постављено око 1.000 видео-камера, чиме ће се смањити број извршења кривичних дела, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стопа криминалитета у Србији значајно опада сваке године

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је изјавио данас да је велики број ухапшених у недавној акцији полиције, нажалост, пуштен на слободу и да су за то одговорни правосудни органи.