Навигација

Честитке министра одбране Стефановића поводом војних празника

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је данас поводом 26. септембра честитке припадницима Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички” и Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријевић – Ђура“.

Министар Стефановић за "Косово онлајн": Свака најава наоружавања Приштине забрињава, то је истински извор нестабилности

"Свака најава наоружавања Приштине забрињава, јер је то, поред чињенице да је забрањено Резолуцијом СБ УН 1244, истински извор нестабилности и желим да верујем да ће то увидети и наши партнери са Запада којима су ови захтеви упућени", изјавио је за "Косово онлајн" потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић.

Специјалне јединице Војске Србије спремне у сваком тренутку да заштите Србију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима специјалних јединица Војске Србије што непрекидно тренирају на нашим полигонима и тестирају своје границе издржљивости и у најтежим могућим условима, како би у сваком тренутку, уколико затреба, били спремни да заштите Србију.

Председник Вучић у УН достојно одбранио интересе Србије и принципе међународног права

„Председнк Вучић је пред Генералном скупштином УН још једном убедљиво, државнички и аргументовано одбранио највише државне и националне интересе Србије. Његово обраћање светским лидерима остаће упамћено као ретко прецизна и отворена анализа највећих проблема који потресају свет, а нарочито као снажно подсећање на значај поштовања основних принципа УН као једини начин да се очува мир.

Министар Стефановић о безочним лажима, претњама и нападима

„Од медија у власништву Драгана Шолака и њихових претплаћених коментатора не може да се очекује ништа друго него лажи и политички напади на власт у Србији, а нарочито на председника Александра Вучића и то одавно не заслужује никакву реакцију, већ само презир. Али не смем да прећутим када њихови дежурни „стручњаци“ за сва могућа питања, попут Бобана Стојановића, са лакоћом, без икакве аргументације, а камоли доказа, мени прете затвором и највишом казном.

„Корнетом“ значајно унапређена способност наших јединица за противоклопна дејства

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је да је наша војска данас опремљена неким од најсавременијих средстава наоружања и војне опреме, којима су значајно унапређене оперативне способности наших јединица, што је чини снажним гарантом очувања мира и стабилности наше земље.

Нема часнијег позива од њиховог

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се најмлађим официрима Војске Србије, који су данас промовисани у прве официрске чинове, што су вредни, храбри и по много чему посебни млади људи. 

Промовисани најмлађи официри Војске Србије

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је данас свечаности испред Дома Народне скупштине, на којој је у прве официрске чинове промовисано 135 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.