Навигација

Полиција је спремна да чува јавни ред и мир и обезбеди сигурност свих грађана

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одбцио је данас тврдње дела опозиције, која је за сутра у Београду најавила митинг својих присталица, да ће путеви и прилази граду бити блокирани.

МУП ће наставити да унапређује услове рада и капацитете полиције

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, приликом обиласка нових просторија Полицијске управе у Шапцу, да ће Министарство наставити да унапређује услове рада и капацитете полиције, како би њен рад био још ефикаснији.

Опозиција има право на протест, не и на насиље

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да опозиција има право на протест, али не и на насиље.

Добра сарадња српске и чешке полиције у области борбе против организованог криминала

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, након састанка са првим потпредседником Владе Републике Чешке и министром унутрашњих послова Јаном Хамачеком, да ће у наставку сарадње полиција двеју земаља у области заштите граница бити ангажован и додатни броја чешких полицајаца на граници Србије са Северном Македонијом и Бугарском.

Очекујем да оба скупа прођу у најбољем реду

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да очекује да ће и данашњи скуп у Новом Саду у оквиру кампање председника "Будућност Србије", као и протест "1 од 5 милиона" у суботу у Београду, протећи у најбољем реду и да нема значајних индиција да на тим скуповима може доћи до већег ремећења јавног реда и мира.

Насиље кључни део политике Ђиласа и Обрадовића

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да одлуку о томе да ли ће се неки скуп одржати или не доноси полицијска ПУ за град Београд, а да се многи из Савеза за Србију веома често оглушују о Закон о пријављивању јавних скупова.

У борби против корупције неопходно је заједничко деловање свих државних институција

„Важно је да саме институције, које се боре против корупције, грађанима покажу да су оне пре свега чисте, да су запослени у њима исправни и да могу да буду предводници борбе против корупције“.

Припадници ЈЗО озбиљно раде свој посао

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је Јединицу за обезбеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), која данас обележава 16 година постојања.