Навигација

Састанак министра Стефановића са министарком Петровском

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са министарком одбране Републике Северне Македоније Славјанком Петровском, која у саставу делегације те земље борави у Србији поводом Првог међународног сајма вина „Винска визија Отвореног Балкана“.

Србија данас побеђује, она зна за тешкоће, али за њих тражи и налази решења

„Србија је данас суочена са изазовима какве није имала у догледној прошлости. Готово да нема ниједног важног државног нити интереса наших грађана који није под притиском и под мањим или већим ризиком да не буде остварен. Неко ће, можда, рећи да памтимо слична времена и да смо се већ носили са овако великим проблемима, да се данашњица по томе не разликује од времена која су иза нас.

Састанак министра Стефановића са конгресменом САД Тарнером

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са конгресменом Сједињених Америчких Држава Мајклом Тарнером, који борави у званичној посети Републици Србији, а са којим је разговарао о сарадњи двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић на промоцији 75 нових резервних официра

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас свечаности на Војној академији на којој је указом председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића 75 слушалаца Курса за резервне официре промовисано у чин резервног потпоручника. Честитајући им прве официрске чинове, министар Стефановић је поручио да никада не смеју заборавити да имамо само једну отаџбину, нашу Србију, коју смо дужни да помогнемо и да је волимо свим срцем.

Председник Вучић присуствовао Здруженој тактичкој вежби Војске Србије и МУП-а

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем, министром унутрашњих послова Александром Вулином и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је данас Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем "Северац 2022" снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, на полигону „Пасуљанске ливаде”.

Министар Стефановић о бесрамним изјавама хрватског председника Милановића

„Наводно страдала нека деца, како то бесрамни хрватски председник Зоран Милановић каже, имају своје име и презиме. 

„Лазарима“ значајно унапређена покретљивост наше пешадије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да су резултати одлуке да се јединице Војске Србије у опремању тежишно ослањају на производе домаће памети све видљивији. Војна опрема и наоружање, коју су осмислили и израдили наши војни институти и фабрике одбрамбене индустрије, значајно су допринели повећању оперативних способности наше војске и то свих њених родова, навео је Стефановић.

И данас су нам неопходни јединство изнутра и мудрост на спољном плану

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић истакао је, обраћајући се на обележавању Дана Војног музеја и подсећајући да је основан Указом кнеза Милана Обреновића у истом дану када је Србија стекла независност, да се и данас, 144 године касније, Србија на челу са председником Александром Вучићем бори за очување своје независности, самосталности и националног идентитета. „Ово су изузетно тешки дани за нашу Србију и зато су нам и данас, баш као што је то књаз Милан говорио, потребни унутрашње јединство и мудрост у спољним односима“, рекао је министар.