Навигација

Војници децембарске генерације положили заклетву

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас на свечаности полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока децембарске генерације у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву да снажна војска служи као бедем сигурности сваког човека у овој земљи, као нешто што треба да одврати сваког ко би помислио да може да нашкоди овој земљи и овом народу.

Честитка министра Стефановића поводом Божића по грегоријанском календару

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом Божића честитку припадницима Министарства одбране и Војске Србије који овај велики празник славе по грегоријанском календару.

Честитка министра Стефановића поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 24. децембра – Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитку.

Министар Стефановић са припадницима 1. бригаде КоВ у Сремској Митровици

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић истакао је данас, после обиласка јединица 1. бригаде Копнене војске у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, да га увежбаност наших посада уверава да Прва бригада и целокупна Копнена војска на најозбиљнији начин узимају у обзир да треба да буду најефикаснија војна сила у овом делу Европе.

Нове најаве стварања такозване косовске војске говоре да се спремају за нову дестабилизацију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је данас да нове најаве стварања такозване косовске војске и њеног појачавања у погледу опремања и финансирања доносе узнемирења, како у нашој јужној покрајини, тако и у целом региону, и позвао све међународне актере да упозоре привремене приштинске органе да не чине тако нешто.

Министар Стефановић обишао 126. бригаду ВОЈИН

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 126. бригаде ваздушног осматрања јављања и навођења на радарском положају у Старим Бановцима. Он је том приликом истакао да је реч о људима, који су 365 дана у години посвећени чувању нашег неба и најавио да ће ова јединица бити оснажена новим радарима. 

Министар Стефановић на обележавању 80. годишњице од формирања Прве пролетерске бригаде

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Дому Војске Србије свечаној академији поводом обележавања 80. годишњице од формирања Прве пролетерске бригаде. Председник СУБНОР-а генерал-мајор у пензији Видосав Ковачевић уручио је министру Стефановићу највише признање СУБНОР-а у знак захвалности за помоћ које Министарство одбране и Војска Србије пружају тој организацији.

Министар Стефановић о нападима на Војску

„На дубоку несрећу Драгана Ђиласа и његових разних „стручњака“ српски војници данас нити стоје испред амбасада, нити им судбину кроје амбасаде, нити ће то радити док Србију предводи Александар Вучић. И док покушавају данас да буду духовити са „пошалицама“ да су војници у реду, јер стоје у реду, подсетићу их још једном у какве су их редове терали када су били на власти у овој земљи.