Навигација

Нови официри велико појачање за Војску Србије

Свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије биће одржана данас у 10 часова, испред Дома Народне скупштине Србије. Министар одбране Небојша Стефановић наводи за РТС да је нових 135 официра који ће бити промовисани, велико појачање за Војску Србије (ВС) и да показују све већу заинтересованост за војни позив. 

Највеће интересовање за војску последњих година

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да је повећано интересовање младих за добровољно служење војног рока, и да је оно највеће у последњих пет или шест година. 

Он је то рекао након генералне пробе свечане промоције нове класе официра Војске Србија, која ће се одржати сутра испред Скупштине Србије. 

Министар Стефановић се уписао у књигу жалости поводом смрти краљице Елизабете II

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уписао се данас у књигу жалости која је поводом смрти Њеног величанства краљице Елизабете Друге отворена у Амбасади Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Београду. 

Војници генерације "септембар 2022" положили заклетву

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу полагању заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2022". Честитајући положену заклетву, министар Стефановић им се захвалио што су у мору проходних и лаганих путева у данашње време, изабрали да прихвате изазов и стану у строј у којем је пре њих стајао и чувени Петар Бојовић, чије име лесковачка касарна носи. Изабрали сте, рекао је, да покажете своју љубав за нашу једину отаџбину на делу - да дођете овде и да служите Србији.

Председник Вучић: И овај историјски тренутак захтева да се ујединимо

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић поручио је данас на обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Бијељини да изазови са којим смо суочени нису много мањи него они са којима се суочавала генерација која је победила у Великом рату, те да и овај историјски тренутак захтева да се ујединимо под заставом мира и живота.

У обраћању на свечаној манифестацији у Бијељини, којој је присуствовао и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, председник Вучић позвао је на јединство и захвалио свима који разумеју колико је значајан данашњи дан за српски народ.

Министар Стефановић честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је Дан српског јединства, слободе и националне заставе и подсетио да су нам наши преци оставили у завештање слободну Србију, али и своје искуство да уједињени можемо све.

Аргументи председника Вучића необориви

„Обраћање председника Александра Вучића Народној скупштини у вези са Косовом и Метохијом и његова детаљна аргументација наше позиције на најбољи и најубедљивији начин показују исправност политике државе Србије у вези са овим најважнијим државним и националним питањем.

Наши војници – увек неуморни у борби за Србију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима Четврте бригаде Копнене војске из инжињеријског састава који изводе радове на санацији и реконструкцији локалних путева у околини Врања. Он је истакао да је поносан на наше војнике јер су увек спремни да помогну нашем народу и увек неуморни у борби за Србију.