Навигација

Министар Стефановић отворио округли сто „Војне науке и развој способности Војске Србије“

Стефановић је поручио да је важно да наша војска буде спремна да одговори и на све будуће изазове, како би успешно испунила своју мисију и осигурала да Србија буде слободна, независна, суверена и војно неутрална земља.   

Састанак министра Стефановића и шефице Канцеларије УН у Београду

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са новоименованом представницом генералног секретара Уједињених нација и шефицом Канцеларије УН у Београду Мари Јамашитом.

Састанак председника Вучића са амбасадором Републике Француске

Састанку су присуствовали и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и министар финансија Синиша Мали, као и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић. На састанку се разговарало о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.

Очигледно је да снажење Војске Србије некоме озбиљно смета

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, реагујући на критике појединих политичара и аналитичара због повећања издвајања за војску ребалансом буџета, да је очигледно да снажење Војске Србије некоме озбиљно смета. 

Ни Вучић ни ја немамо никакве везе са ФСС

Потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да ни он ни председник Србије Александар Вучић, немају никакве везе са Фудбалским савезом Србије, нити било каквим активностима у њему.

Предавање министра Стефановића полазницима Института за високе студије безбедности о стретешким питањима политике одбране наше земље

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић одржао је данас у Дому Војске Србије предавање о стретешким питањима политике одбране наше земље групи од 35 полазника Института за високе студије безбедности из области националне одбране, који делује у оквиру Министарства Војске Републике Француске.

Хвала вам, били сте и срцем и душом у борби за животе људи

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас тиму од 16 војних лекара, девет медицинских техничара и више десетина логистичара, који су предвођени пуковником др Радивојем Анђелковићем, готово годину дана у привременој ковид болници у београдској „Арени“ спашавали животе људи.

Ни мени, ни странци, ни председнику Вучићу нису потребни посредници да унутар наших редова уређујемо наше ствари

Могу да разумем опозицију која се у својим медијима већ дуже бави једино стањем у Српској напредној странци и мојим односом са председником Александром Вучићем, јер то друштво нема ниједну идеју, а камоли способност да уради нешто добро за Србију.