Навигација

Министар Стефановић разговарао са амбасадорима Квинте и Норвешке

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте и Краљевине Норвешке при НАТО и у Србији, које је предводила стална представница Сједињених Америчких Држава при НАТО Џулијан Смит, са којима је разговарао о сарадњи у области одбране, као и о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету.

Подршка председнику Вучићу, то је борба свих нас

„Одувек је Србија била на раскршћу путева, преплитали су се на овим просторима интереси великих сила кроз целу нашу историју и никада борба за самосталну и независну Србију и доношење одлука искључиво у интересу нашег народа није била лака. Баш тако је и данас. Нарастајуће кризе у вези са основним животним потребама, од хране до енергената, са којима се суочава цео свет, уз све очигледније сукобе интереса великих сила, ситуацију чине још комплекснијом, а борбу за опстанак нашег народа на Косову и Метохији изузетно тешком.

Министар Стефановић донео одлуку о помоћи београдском војном храму у грејним сезонама

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић донео је Одлуку о пружању услуге испоруке топлотне енергије за грејање Храма Светог aрхангела Гаврила у Београду, којом је омогућена испорука топлотне енергије поменутом храму из котларнице у Војној гимназији, без накнаде.

Састанак министра Стефановића са командантом Националне гарде Охаја

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Хaрисом, који борави у званичној посети Републици Србији, а са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње.

Састанак министра Стефановића са министром националне одбране Турске Акаром

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром националне одбране Републике Турске Хулуси Акаром, који борави у званичној посети Републици Србији у оквиру делегације председника те земље Реџепа Тајипа Ердогана.

Рекордно интересовање за добровољно служење војног рока

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас младим људима у Србији што су се у рекордном броју пријавили за добровољно служење војног рока у септембру, у највећем броју у последњих шест година. Он је истакао да је изузетно поносан што су се определили да на овај начин служе својој земљи и што показују тако величанствену љубав према нашој Србији.

Састанак министра Стефановића са министарком Петровском

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са министарком одбране Републике Северне Македоније Славјанком Петровском, која у саставу делегације те земље борави у Србији поводом Првог међународног сајма вина „Винска визија Отвореног Балкана“.

Србија данас побеђује, она зна за тешкоће, али за њих тражи и налази решења

„Србија је данас суочена са изазовима какве није имала у догледној прошлости. Готово да нема ниједног важног државног нити интереса наших грађана који није под притиском и под мањим или већим ризиком да не буде остварен. Неко ће, можда, рећи да памтимо слична времена и да смо се већ носили са овако великим проблемима, да се данашњица по томе не разликује од времена која су иза нас.