Навигација

Полицијски час није хир и уведен је да би се спасили животи људи

Полицијски час није хир и у Србији је уведен како би се спасили животи грађана, па зато они грађани који крше ту меру, позивајући се на уставно право слободе кретања, заборављају да је много значајније право људи на живот, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Против лажних вести боримо се истином

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се држава против лажних вести у вези са вирусом корона бори истином коју свакодневно саопштавају стручњаци, али и да је медијима дозвољено да сниме и покажу грађанима ко говори истину, а ко пружа лажну вест.

Оштре казне за оне који крше полицијски час

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће сви који крше полицијски час бити оштро кажњавани, истичући да држава мора да санкционише такве људе како би показала онима који остају код куће да раде праву ствар. 

МУП изражава најдубље саучешће породици колеге који је преминуо од последица корона вируса

Министарство унутрашњих послова изражава најдубље саучешће породици колеге Радована Тијанића, припадника Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а, који је преминуо у КБЦ "Драгиша Мишовић" од последица корона вируса.

Оштре казне, сва полиција на улицама широм Србије

Министар полиције Небојша Стефановић позвао је данас директора полиције Владимира Ребића да на све улице у Београду и широм Србије изведе полицију, жандармерију, посебне и специјалне јединице, али и припаднике редовне и саобраћајне полиције, како би контролисали људе на улицама.

Хвала нашим пензионерима што поштују све мере и што показују изузетну дисциплину

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике МУП-а и волонтере који на Вождовцу доносе неопходне намирнице и лекове грађанима старијим од 65 година.

Молим грађане да не наседају на лажне вести

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је рекао да је држава ту да брине о грађанима и да их сваки дан истинито и правовремено информише. Истакао је да се грађанима пружају информације о мерама које се доносе и које се планирају и поручио им да не верују непровереним информацијама на друштвеним мрежама.

Полицијски службеници ће добити 5.000 визира

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас да ће полицијски службеници добити 5.000 визира, како би имали још бољу заштиту приликом обављања свакодневних задатака.