Навигација

За шест месеци ухапшено 106 особа због наркотика

У првој половини ове године у Србији је ухапшено 106 особа због наркотика, а откривено је 15 лабораторија за синтетичку дрогу, рекао је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. 

Остварен значајан напредак у реформама које се спроводе унутар МУП

Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са Франком Фратинијем о напретку који је Србија остварила у процесу европских интеграција, са посебним акцентом на Поглавље 24 – правда, слобода и безбедност.

Стефановић и Мајер разговарали о унапређењу сарадње две земље

Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са државним секретаром Савезног министарства унутрашњих послова Републике Немачке Штефаном Мајером о унапређењу сарадње две земље, посебно у области унутрашњих послова.

Ригорозном применом ЗОБС значајно смањен број страдалих у саобраћајним незгодама

Небојша Стефановић изјавио је данас да су измене Закона о безбедности у саобраћају и њихова ригорозна примена значајно допринеле смањењу бројa страдалих у саобраћајним незгодама на путевима у Србији.

Криминалци да страхују од закона

Небојша Стефановић је обишао Полицијску управу у Краљеву и поручио да ће припадници Министарства унутрашњих послова наставити неуморно да раде како се ниједан криминалац у Србији не би осећао сигурно.

Нови припадници МУП-a повећаће безбедност грађана

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је, на свечаности уручења решења за пријем у стални радни однос у МУП дипломцима Криминалистичко - полицијске академије, да се они сада налазе у служби свих грађана Србије и да су светла тачка МУП-а и целе земље.

Боље сарадња него звецкање оружјем

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, коментаришући изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати и Албанци браћа по оружју, рекао је да би волео да у региону буде више људи који размишљају о миру и инвестицијама, а не о оружју.

Добро дошли у МУП

Небојша Стефановић истакао је данас да је током ове и прошле године у радни однос у Министарство унутрашњих послова примљено више од 1.000 дипломираних студената КПА, полазника ЦОПО и ватрогасаца и поручио да ће Министарство наставити са одговорном политиком запошљавања кадрова у складу са потребама полиције.