Навигација

Нова радна група за јачање безбедносних служби

Министар унутрашњих послова и секретар Савета за националну безбедност Небојша Стефановић изјавио је данас да је формирана нова радна група која треба да појача рад српских безбедносних служби у појединим деловима наше земље.

Добри и пријатељски односи Србије и Кине

Стефановић се осврнуо на чињеницу да је и председник Александар Вучић поносан на два званична сусрета са председником Си Ђинпингом, на економску сарадњу две земље, као и инвестиције које су помогле српску привреду. 

Безбедност грађана мора увек да буде на првом месту сваком полицајцу

Небојша Стефановић је данас обишао Полицијску управу у Сремској Митровици и истакао је да је та управа остварила значајне резултате у заплени наркотика и расветљавању кривичних дела и поручио да безбедност грађана мора увек да буде на првом месту сваком полицајцу

Јеремићу одувек био важнији живот на високој нози него Србија и њени грађани

Оно што грађани Србије морају да знају, а што Вук Јеремић покушава невешто да сакрије, јесте откуд он у средишту једне од највећих корупционашких афера на међународном нивоу и откуд му толики новац сумњивог порекла.

Стефановић и Денис Киф о полицијској сарадњи две земље у области борбе против тероризма и организованог криминала

Приоритет рада свих запослених у Министарству унутрашњих послова је очување мира и стабилности у Републици Србији и у региону.


Сечењем славског колача и полагањем венаца започето обележавање Дана и славе МУП-а

Свечаност обележавања Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице традиционално је започета сечењем славског колача, у кабинету министра полиције, и полагањем венаца на спомен плочу првом министру српске полиције војводи Јакову Ненадовићу и на спомен обележје на Чукур чесми у Београду.

Oбележен Дан МУП-а

„Захваљујући том преданом раду у претходних 12 месеци забележен је најмањи број кривичних дела у последњих 10 година, али и најмањи број убистава у последњих 30 година. У претходној години запленили смо више од 4,1 тону наркотика и процесуирали 1.700 људи у овим акцијама. То је рекордна заплена наркотика деценију уназад.“

Откривено спомен-обележjе полицаjцима

„Одајемо данас почаст и поштовање, показујемо да нису заборављени, да чувамо светлу успомену на њихове подвиге и жртрву. О њховим породицама морамо да бринемо као о својим. Србија је кроз историју спознала која је цена слободе и мира, и овим спомен обележјем показујемо колико поштујемо храброст полицајаца који су дали највише за народ - њихове животе“.