Навигација

Састанак министра Стефановића са конгресменом САД Тарнером

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са конгресменом Сједињених Америчких Држава Мајклом Тарнером, који борави у званичној посети Републици Србији, а са којим је разговарао о сарадњи двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић на промоцији 75 нових резервних официра

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас свечаности на Војној академији на којој је указом председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића 75 слушалаца Курса за резервне официре промовисано у чин резервног потпоручника. Честитајући им прве официрске чинове, министар Стефановић је поручио да никада не смеју заборавити да имамо само једну отаџбину, нашу Србију, коју смо дужни да помогнемо и да је волимо свим срцем.

Председник Вучић присуствовао Здруженој тактичкој вежби Војске Србије и МУП-а

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем, министром унутрашњих послова Александром Вулином и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је данас Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем "Северац 2022" снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, на полигону „Пасуљанске ливаде”.

Министар Стефановић о бесрамним изјавама хрватског председника Милановића

„Наводно страдала нека деца, како то бесрамни хрватски председник Зоран Милановић каже, имају своје име и презиме. 

„Лазарима“ значајно унапређена покретљивост наше пешадије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да су резултати одлуке да се јединице Војске Србије у опремању тежишно ослањају на производе домаће памети све видљивији. Војна опрема и наоружање, коју су осмислили и израдили наши војни институти и фабрике одбрамбене индустрије, значајно су допринели повећању оперативних способности наше војске и то свих њених родова, навео је Стефановић.

И данас су нам неопходни јединство изнутра и мудрост на спољном плану

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић истакао је, обраћајући се на обележавању Дана Војног музеја и подсећајући да је основан Указом кнеза Милана Обреновића у истом дану када је Србија стекла независност, да се и данас, 144 године касније, Србија на челу са председником Александром Вучићем бори за очување своје независности, самосталности и националног идентитета. „Ово су изузетно тешки дани за нашу Србију и зато су нам и данас, баш као што је то књаз Милан говорио, потребни унутрашње јединство и мудрост у спољним односима“, рекао је министар.

Министар Стефановић обишао нове кадете Војне академије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас у Сомбору кадете прве године Војне академије, који су током викенда стигли у центре за основну обуку. Министар им је пожелео срећне прве војничке дане и изразио задовољство због њихове решености да се нађу у строју најодважнијих у земљи, наводећи да од њих очекује да буду темељ развоја наше војске у будућности.

Сећамо се наших јунака који су нам у аманет оставили да се боримо за Србију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је, поводом 108. годишњице чувене Церске битке из Првог светског рата, да је данас један од оних дана када се поносимо славом овенчаним биткама и великим именима српске историје, датум када гласно памтимо и сећамо се великих победа наше војске и сваког имена наших бесмртних јунака палих за отаџбину.