Навигација

Ценимо и памтимо сваку жртву узидану у слободу наше отаџбине

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да се на данашњи дан, 12. априла, сећамо славне и крваве борбе – Пробоја Сремског фронта, која је означила победу Југословенске армије над моћном фашистичком силом и окончање Другог светског рата у нашој земљи.

Састанак министра Стефановића са руководством фабрика одбрамбене индустрије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић данас се састао са руководством фабрика одбрамбене индустрије „Први партизан“ из Ужица, „Милан Благојевић-наменска“ из Лучана, ХК „Крушик“ из Ваљева и компанија „Слобода“ из Чачка.

Председник Вучић: Наша снага је одвраћајући фактор

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић рекао је по завршетку вежбе „Ватрени штит 2022” којој су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, да је поносан на све што се данас могло видети на полигону „Пасуљанске ливаде”.

Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем „Ватрени штит 2022”

Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем „Ватрени штит 2022”, којој присуствују председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, управо је почела на полигону „Пасуљанске ливаде”.

Србија се уздигнуте главе дичи својим херојима са Кошара

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, поводом 23. годишњице од почетка битке на Кошарама, да се Србија уздигнуте главе дичи својим херојима са Кошара и никада неће дозволити да се заборави величина њиховог подвига у одбрани наше отаџбине.

Обнавља се капела светог Ђорђа, заштитника војске, у цркви Ружица

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је данас цркву Ружицу на Београдској тврђави, једну од најстаријих у Београду која је некада служила као војни храм, где је са свештенством разговарао о обнови капеле и олтара Светог Ђорђа, заштитника српске војске.

Војна болница „Карабурма“ ускоро добија мултислајсни скенер

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војну ковид болницу „Карабурма“ која ће, како је најавио, ускоро добити нови мултислајсни скенер. Стефановић се још једном захвалио запосленима на њиховом неуморном раду од почетка пандемије ковида и подсетио да се и у овом тренутку боре за здравље 46 пацијената. 

Министар Стефановић положио венац на Споменик пилотима браниоцима Београда

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић положио је данас, поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата, венац на Споменик пилотима браниоцима Београда на Земунском кеју.