Навигација

Министар Стефановић са ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, којима се придружио и на доручку у војном интернату. 

Министар Стефановић о војном року: Кључна ствар је учење војничким вештинама

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да је поновно увођење обавезног служења војног рока сложено питање и да је доста тога урађено, почев од различитих анализа до расправе која се увелико води у најширој јавности, као и да лично сматра да одлуку треба донети најдаље до октобра.

Министар Стефановић о побољшању стандарда припадника Министарства одбране и Војске Србије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас да су припадници Министарства одбране и Војске Србије искрене патриоте, које надасве воле своју земљу, због чега ће држава наставити да ради на побољшању њиховог стандарда и стварању што квалитетнијих услова живота њих и њихових породица.

Министар Стефановић присуствовао вежби припадника 72. бригаде за специјалне операције и 2. бригаде Спецназа на Орешцу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, државни секретар и заменик министра одбране Руске Федерације генерал армије Николај Панков, заменик министра одбране генерал-пуковник Александар Фомин и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко присуствовали су данас на полигону „Орешац“ тактичкој вежби са бојевим гађањем српских и руских специјалаца.

Војска Србије јача за 30 тенкова Т-72МС и 30 оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас примопредаји тенкова Т-72МС и оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС из донације Руске Федерације Србији у нишкој касарни „Мија Станимировић".

Министар Стефановић на испраћају припадника Војске Србије у мировну мисију у Либан

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас у панчевачкој касарни „Народни херој Стевица Јовановић" свечаном испраћају контингента припадника наше Војске који ће током наредних шест месеци бити ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених Нација UNIFIL у Републици Либан.

Министар Стефановић обишао полазнике Курса за подофицире РВ и ПВО и позвао младе да се пријаве на конкурс

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас полазнике Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на аеродрому у Батајници и истакао да после две деценије у нашу војску једновремено примамо више од 90 младих старешина, који ће радити на одржавању авиона, хеликоптера и ПВО система.

Свечани испраћај легендарног ловца МиГ-21

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић присуствовали су данас на војном аеродрому „Пуковник пилот Миленко Павловић“ манифестацији „Траг у бескрају“ којом је свој радни век у нашем Ратном ваздухопловству симболично завршио легендарни ловац МиГ-21.