Навигација

Приоритети опремање и побољшање стандарда војника

Састанак Колегијума министра одбране, којим је руководио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, одржан је данас у Малој ратној сали старог Генералштаба у Београду.

Војна болница Ниш од данас у Ковид систему

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Војну болницу Ниш у којој је све спремно за пријем ковид пацијената и поручио да ће та болница са 50 лежајева олакшати посао Клиничком центру у Нишу и помоћи да тешки пацијенти добију квалитетно лечење.

Министар Стефановић обишао завршне припреме привремене ковид болнице на Новосадском сајму

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су вечерас припаднике Војске Србије и волонтере Града Новог Сада који у хали на Новосадском сајму обављају завршне припреме за отварање привремене ковид болнице.

Србија ће бринути о својим ветеранима

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић приредили су данас, поводом Дана војних ветерана, пријем за делегацију представника војних ветерана у Малој ратној сали Старог Генералштaба, након кога је министар Стефановић поручио да Србија никада неће заборавити своје војнике, њихова дела и оно што нам остављају у аманет.

Стефановић положио венац на Споменик незнаном јунаку поводом Дана војних ветерана

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, поводом Дана војних ветерана.

Почетком 2022. креће комплетно реновирање ВМА

Министар одбране Небојша Стефановић најавио је данас да ће Војномедицинска академија бити комплетно реновирана и да би радови могли да крену почетком 2022. године.

Највеће повећање плата за војнике по уговору

Министар одбране Небојша Стефановић најавио је данас да ће, поред повећања плата од пет одсто које је предвиђено за све у јавном сектору у 2021, припадници Војске Србије добити и додатно повећање од око 10 одсто које неће бити линеарно.

Оснажићемо домаћу војну индустрију

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да ће један од приоритета тог министарства бити оснаживање домаће војне индустрије.