Навигација

Србија остварила напредак у оквиру Поглавља 24

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са директорком Генералног директората за миграције и унутрашње послове Европске комисије Параскевом Мишу о напретку који је Србија остварила у оквиру Акционог плана за Поглавље 24.

Србија остаје посвећен пријатељ и партнер Азербејџану

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, након састанка са министром унутрашњих послова Републике Азербејџан Рамилом Усубовим, да Србија остаје посвећен пријатељ и партнер Азербејџану у областима стратешког партнерства која су дефинисали председници две земље.

У претходној години уништено више од 18.000 комада илегалног оружја

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас на oкруглом столу „Илегална трговина малокалибарским и лаким наоружањем и експлозивним материјама-могућност даље сарадње“ да је у претходној години у нашој земљи уништено више од 18.000 комада илегалног оружја.

Људи су задовољни акцијама полиције али не и висином казни

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је вечерас поводом протеста родитеља у Аранђеловцу да зна да су грађани као и он задовољни радом полиције и хапшењем дилера, али не и благим казнама које они добијају. 

Насиље не може да прође некажњено

Потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је власт хапшењем тројице нападача на лидера Левице Борка Стефановића доказала да жели да буде другачија од опозиције и свега што су они чинили док су били на власти.

Очекујемо да ЕУ каже шта ће предузети

Србија од великих сила очекује да чује шта ће предузети поводом последњих мера Приштине, које како каже, нису само обична игра, већ акција усмерена на опстанак Срба на КиМ, изјавио је потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић.

Бесмислено да Гашић има везе са нападачима

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одбацио је данас као бесмислене и нерационалне тврдње опозиционог Савеза за Србију да су осумњичени за напад на Борка Стефановића у Крушевцу повезани са шефом БИА Братиславом Гашићем.

Циљ нам је да ниједна жена не буде жртва насиља

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, на конференцији поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, да се у ову борбу мора укључити целокупно друштво како више ниједна жена не би била жртва насилника.