Навигација

Значајно повећане ватрене могућности наших артиљеријских јединица

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић истакао је да су ватрене могућности артиљеријских јединица Војске Србије, а тиме и способности ових састава за брза и ефикасна дејства, значајно повећане захваљујући опремању производима домаће одбрамбене индустрије.

Председник Вучић: Наставићемо да снажимо војску и одбрамбену индустрију

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је данас приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће одбрамбене индустрије за потребе јединица Војске Србије на Војној академији.

Одлуке председника Вучића за даље јачање нашег система одбране

Одлука председника Вучића да Војска Србије и њено јачање буду важан приоритет и у наредном периоду, јасна је порука грађанима Србије да могу да буду спокојни и да не треба да брину за безбедност наше земље.

Колико год да се трудио, Курти не успева да прикрије своје зле намере

“Колико год да се трудио да прикрије своје зле намере, и својом данашњом изјавом Аљбин Курти само је потврдио да је председник Србије Александар Вучић с правом забринут због информација да се припремају ликвидације Срба на северу Косова и Метохије.

Министар Стефановић наградио војног полицајца Пенићa

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са разводником Владаном Пенићем, припадником 25. батаљона Војне полиције, који је одушевио грађане када је зауставио саобраћај како би помогао да слабо покретна бака пређе прометну београдску улицу.

Министар Стефановић: Курти и Мехај свесно обмањују сопствени народ

„Нема ниједног међународног акта који Приштини дозвољава да формира војску на територији наше јужне покрајине, али зато има Бриселског споразума којим се албанска страна обавезала пред Европском унијом да формира Заједницу српских општина.

Министар Стефановић: Војска Србије увек и свуда на располагању нашем народу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима Војске Србије што неуморно чувају Србију и што су, уз своје редовне задатке, увек и свуда на располагању нашем народу.

Министар Стефановић за „Информер“: Војска Србије данас је снажан одвраћајући фактор

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је, коментаришући у изјави за „Информер“ листу „Глобал фајерпауера“ на којој je Србија рангирана као најјача војна сила у региону.