Навигација

Министар Стефановић обишао војнике на добровољном служењу војног рока

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Центар за обуку Копнене војске у касарни “Генерал Павле Јуришић Штурм” у Пожаревцу, где је присуствовао извођењу различитих садржаја обуке војника на добровољном служењу војног рока.

Министар Стефановић: Веће ангажовање војске у инжињеријским радовима

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Треће бригаде Копнене војске у касарни „Топлички устанак“, као и припаднике ангажоване на уређењу корита реке Топлице у Куршумлији.

Председници Србије и Египта присуствовали приказу средстава наоружања и војне опреме

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и председник Арапске Републике Египат Абдел Фатах ал Сиси, присуствовали су данас приказу наоружања и војне опреме Војске Србије из домаће одбрамбене индустрије на полигону код Дома Гарде. Приказу су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Египта положио венац на споменик Незнаном јунаку на Авали

Председник Арапске Републике Египат Абдел Фатах ал Сиси, који борави у тродневној посети Републици Србији, положио је данас венац на споменик Незнаном јунаку на Авали у пратњи потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

Србија се дичи што је земља Живојина Мишића

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да је на данашњи дан пре 167 година у Струганику код Мионице рођен српски војсковођа Живојин Мишић, који се својом храброшћу и умећем уписао у анале светске војне историје.

Вучић данас брани највећу цивилизацијску вредност

 „Одлука владе у Загребу да председнику Србије забрани да се поклони жртвама геноцида у Јасеновцу највећа је срамота у Европи после Другог светског рата. То је најбруталнија послератна рехабилитација нацистичких идеја на које Европа не сме да ћути. На пут председнику Србије да положи цвеће у Јасеновцу није стала нека екстремистичка фаланга, него влада једне државе и то чланице ЕУ.

Авион превозио производе српске одбрамбене индустрије ка Бангладешу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас на конференцији за медије у Дому Војске Србије да је авион АН-12 у власништву украјинске компаније, који се јуче срушио у Грчкој, полетео са аеродрома у Нишу и да је превозио производе српске одбрамбене индустрије ка крајњем кориснику Министарству одбране Бангладеша.

Министар Стефановић позвао младе да се пријаве на конкурс за доделу стипендија

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве на конкурс Министарства одбране за доделу студентских стипендија. Како је истакао, наведене стипендије износе од 40.000 до 50.000 динара месечно и оне су само још један од начина да покажемо колико чврсто верујемо у младост наше Србије, у њена знања и вештине.