Навигација

Људи разумели да их не ограничавамо, већ штитимо

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изразио је вечерас задовољство што су грађани добро разумели поруку државе да је ово озбиљна ситуација и да мере нису уведене да се неком ограничи нешто, већ да спасавамо здравље људи.

Стефановић обишао рано јутрос више продавница у којима су пензионери куповали намирнице

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је рано јутрос више продавница у којима су пензионери куповали намирнице и захвалио се најстаријим грађанима што су носили маске и поштовали прописано растојање у редовима.

У свакој општини биће формирани кол центри намењени старијима од 65 година којима је потребна помоћ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да ће у наредним данима у свакој општини бити формирани кол центри намењени старијима од 65 година којима је потребна помоћ, а до њиховог успостављања могу позвати број 192, преко кога ће бити упућени ка кол центрима или волонтерским службама у својој општини.

Ноћас 154 ухапшене особе, оштар одговор на кршење мера

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је за РТС да је друга ноћ забране кретања у Србији протекла релативно мирно и захвалио свима који су схватили колико је важно да буду oзбиљни и одговорни. Навео је да је ухапшено укупно 154 лица због кршења мера Владе. Такође, до јутрос у осам часова 66 особа је спроведено у карантин у Моровићу.

Затварамо путнички авио саобраћај, разматрамо и за границе

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је данас да ће путнички авио саобраћај од данас бити у потпуности ограничен и да ће аеродроми моћи да раде и примају авионе само уз специјалну дозволу Владе Србије.

За 12 сати написано 87 кривичних и прекршајних пријава

Око 25.000 људи има одређену меру за самоизолацију и сви који је крше биће санкционисани, каже министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић и додаје да је у последњих 12 сати написано 87 кривичних и прекршајних пријава.

Људи не треба да имају страх, већ одговорност

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да су нове мере Владе, забране кретања, уведене како би се заштитили животи грађана, те додао да ће полиција проверавати оне којима је одређена мера изолације.

Ригорозна контрола у поштовању мера

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да су мере забране кретања у склопу ванредног стања донете како би се заштитили старији суграђани и како би се избегли велики скупови људи.