Навигација

Поносан сам на људе у МУП

Ми смо министарство које никад не спава. Наше колеге ангажоване су 24 сата свакога дана. Зато сам најпоноснији на људе са којима радим. Они се свакодневно боре против криминала, регулишу саобраћај, трагају за несталима, издају документа, помажу деци у школама, гасе пожаре, чувају границе и ризикују своје животе за своју земљу.

Даћемо све од себе да право и правда не буду погажени

У Дубаију се у уторак гласа о уласку лажне државе Косово у ову међународну полицијску организацију. Борићемо се до последњег тренутка, нема предаје, поручује Стефановић.

Све безбедносне службе добиле конкретне задатке

Стефановић каже да је на седници сагледана целокупна безбедносна ситуација у нашој земљи, али са посебним освртом на дешавања у јужној покрајини.

"Косово" у ИНТЕРПОЛ-у би омогућило терористима приступ подацима

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упозорио је данас светску јавност да би прихватање захтева за чланство такозваног Косова у ИНТЕРПОЛ-у омогућило терористима приступ базама података ове међународне полицијске организације.

Сваки облик насиља мора имати још драстичније законске санкције

„Ускоро ћу упутити иницијативу за измену кривично-правног оквира у Републици Србији како би се пооштриле казне за кривична дела насиља. Основни циљ је да се сви насилници, без обзира о ком виду насиља је реч, још оштрије кажњавају, како би утицали на колективну свест грађана Републике Србије и на њихов осећај безбедности."

Возите пажљиво и поштујте прописе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који је присуствовао бесплатној обуци младих возача у Националној возачкој академији (НАВАК), апеловао је још једном на све учеснике у саобраћају, нарочито младе, да возе пажљиво и поштују прописе.

УКП остварује најбоље резултате на унапређењу безбедности грађана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Наставном центру „Макиш“ примопредаји 322 возила која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе криминалистичке полиције.

Сећање на наше претке не сме избледети

Стефановић је поручио да Србија, као што је пре сто година дала немерљиву жртву да би победили зло у Првом светском рату, данас предузима огромне напоре да буде гарант стабилности у овом делу Европе.