Навигација

Постоји добар напредак у оквиру Поглавља 24

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Краљевине Холандије Хенк ван ден Долом о европским интеграцијама Србије, са посебним освртом на Поглавље 24 - правда, слобода и безбедност.

Нама значи само глас против Косова у ИНТЕРПОЛ-у

Приштина је кренула у снажно лобирање да такозвано "Косово" буде примљено у Интерпол, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Безбедносна ситуација на КиМ је сложена

Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је сложена, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да председник Србије Александар Вучић није непријатељ Албанаца који живе на КиМ, већ оних који желе да протерају и убију Србе који живе у јужној покрајини.

Решава се усаглашавање плата у МУП-у

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да се изменама и допунама Закона о полицији предвиђа нови концепт каријерног напредовања и решава се питање усаглашавања плата у МУП-у.

Евентуални пријем тзв. „Косова“ у ИНТЕРПОЛ био би супротан међународном праву

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Атини са шефовима дипломатије Аустрије Карин Кнајсл и Румуније Теодором Мелешкануом, којима је предочио ставове Србије који говоре у прилог томе зашто такозвано „Косово“ никако не би требало да постане чланица ИНТЕРПОЛ-а.

Стефановић и Ципрас досадашњу сарадњу Србије и Грчке оценили као добру

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Атини са председником Владе Републике Грчке Алексисом Ципрасом о досадашњој сарадњи Србије и Грчке коју су оценили као добру.

Стефановић и Геровасили о конкретним корацима на унапређењу сарадње полиција

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Атини са министарком унутрашњих послова Републике Грчке Олгом Геровасили о конкретним корацима на унапређењу сарадње полиција у области борбе против тероризма, организованог и свих других видова криминала.

Србија жели да се позиционира као кредибилан и одговоран партнер

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас на Трећем самиту ЕУ–Арапски свет да Србија, као држава кандидат за чланство у Европској унији и земља која традиционално још од Покрета несврстаних има добре и снажне односе са државама арапског света, жели да се позиционира као кредибилан и одговоран партнер обема странама.