Навигација

Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције

Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције, поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и пита оне који кажу да полиција на протестима хапси "нашу децу" , а не хулигане, да ли су они који бацају каменице и бакље "наша деца" или су хулигани, криминалци и насилници.

На непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и нема насиља

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је на непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и да нема насиља.

Полиција морала да реагује како би заштитила јавни ред и мир и имовину

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да се вечерас испред Скупштине дешавају бруталне сцене насиља и да је полиција морала да реагује како би заштитила јавни ред и и мир и имовину.

Пронађене патроне сузавца које МУП не користи

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је данас да су на простору око Скупштине Србије пронађене патроне сузавца које МУП не користи.

Полиција показала максималну уздржаност све до тренутка док животи полицајаца нису били угрожени

“Као што је то јасно и очигледно свим грађанима Србије када нико не напада припаднике полиције и не уништава имовину наше земље, нема ни потребе да полиција на било који начин интервенише.

Гађање полиције не може без одговора државе

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је вечерас да је полиција успоставила контролу и имаће појачане контроле на улицама током ноћи.

Насиље неће победити

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић затражио је вечерас да надлежна тужилаштва раде свој посао и да поступке против насилника обаве у складу са законом, најбрже могуће, да се, како каже, правда не чека предуго и да се види да правна држава функционише у Србији.

Циљ насиља на протестима је покушај да се мимо воље грађана дође на власт

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је вечерас да је десет полицајаца повређено у вечерашњим демонстрацијама, а један, истакао је, има прелом обе ноге, јер су га демонстранти гурнули низ степениште.