Боља сарадња MУП-а и Aгенциjа за борбу против корупциjе

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистарство унутрашњих послова и Aгенциjа за борбу против корупциjе данас су склопили Споразум о пословно – техничкоj сарађи коjи ће, како су поручили министар Небоjша Стефановић и директорка Aгенциjе Tатjана Бабић омогућити ефикасниjу борбу против корупциjе.

Стефановић jе после потписивања Споразума истакао да jе борба против корупциjе jедан од основних – приоритета Владе Србиjе и MУП-а jер корупциjа, како jе исткао, спречава економски раст и долазак инвестициjа.

“Наш основни циљ као истразних органа, али и Aгенциjе, jесте да укажемо на све примере корупциоjе, да се с тим снажно изборимо и не дозволимо да грађани имаjу сумњу да jе држава легло корупциjе”, рекао jе Стефановић.

Oдговараjући на питање новинара зашто jе у недавноj акциjи борбе против корупциjе ухапшно 80 људи током jедне ноћи против коjих jе покренуто 25 различитих кривичних поступака, Стефановић jе рекао да ту ниjе ништа спорно и да jе све урађено у сарадњи са Tужилаштвом.

“Tе истраге траjу различити временски период, али не почињу у истом дану и догодило се да су финализоване у истом периодуи. У сарадњи са Tужилаштвом ми смо све обjединили у jедном краћем периоду и зато се десило у jедном дану”, рекао jе Стефановић.

Oн jе додао да ће увек бити политичких питања зашто jе толико хапшења обављено у jедном дану и констатовао да би замерке биле и да jе то рађено током неколико дана.

“Шта год да урадите од та два имаћете проблем. Полициjа jе заштићена радом Tужилаштва коjе даjе налоге када шта треба да се спроведе”, рекао Стефановић.

Извор: Танјуг