Велика Британија подржава посвећеност Србије европским интеграцијама

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Лондону, током званичне дводневне посете Великој Британији, са министром за Европу и Америку Аланом Данканом и министром за националну безбедност Беном Валасом.

Првог дана посете Великој Британији потпредседник српске владе Стефановић и министар Данкан разговарали су о значају стабилности на простору Западног Балкана јер, како су се обојица сложили, то је веома значајно за привлачење нових инвестиција и економско јачање и стабилност свих држава у региону.

Министри Стефановић и Данкан су разговарали и о унапређењу свеукупних билатералних односа Србије и Велике Британије, али и изазовима које са собом носи мигрантска криза која је погодила и Србију.

Британски министар за Европу и Америку пренео је министру Стефановићу да њихова земља подржава нашу посвећеност европским интеграцијама, иако је Велика Британија одлучила да напусти Европску унију.

Потпредседник Владе Републике Србије данас се састао и са британским министром са националну безбедност Беном Валасом, са којим је разговараo o унапређењу сарадње две полиције у области борбе против организованог криминала и тероризма.

Министри Стефановић и Валас договорили су и конкретне активности и размену искустава у области превенције, али и размену стручњака у наредном периоду.

Извор: Министарство унутрашњих послова