Међународни дан рада обележен радно

borМинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић истакао је данас у Бору да Министарство ради на побољшању права свих запослених и да ће учинити све да заштити њихове животе и обезбеди бољу опремљеност и обученост припадника полиције.

Стефановић је после посете Полицијској управу у том граду и радног састанка са представницима репрезентативних полицијских синдиката и начелницима полицијских управа у Расинском, Нишавском, Браничевском и Борском округу честитао свим запосленима у Министарству унутрашњих послова Међународни празник рада.

„Радимо на томе да побољшамо права свих запослених у Министарству унутрашњих послова , наравно на реалним основама и да у складу са могућностима државе, а премијер Александар Вучић је то већ раније најавио, ове године, након финансијске консолидације земље, почнемо са повећањем плата“, рекао је Стефановић.

Министар полиције је нагласио да је изузетно важно да се заштите животи свих полицијских службеника.

„Сцене у којима су полицајци били мета, жртве на спортским манифестацијама и разним другим окупљањима, више не смеју да буду слика Србије и полиција ће стати иза сваког свог припадника, заштитити своје људе и учинити све да њихова обученост и опремљеност буде боља“, истакао је Стефановић.

Подсетивши да ће ове године бити усвојен нови Закон о полицији, Стефановић је навео да ће он обезбедити бољи распоред полиције по полицијским управама, каријерно напредовање, бољу контролу рада и већу ефикасност полицијских службеника.

„Желимо да у овој години постигнемо боље и озбиљније резултате. Показаћемо да се у полицији цени рад, пожртвовање. И грађани ће моћи да виде да се поштује полицајац који није корумпиран, који не сарађује са криминалцима и који се максимално залаже да повећа безбедност и сигурност грађана“, рекао је Стефановић.

Најавивши да ће свакога 1. маја Међународни дан рада обележавати радно са колегама из различитих полицијских управа у партнерском односу са репрезентативним синдикатима, Стефановић је истакао да неће бити министар који седи у канцеларији и бави се само прописима.

„Волим да проведем време са полицајцима, да видим који су им проблеми и реалне муке и да заједно са директором полиције учиним све што могу да у материјалном и сваком другом смислу, побољшам положај запослених“, додао је Стефановић.

Радном састанку, у оквиру обележавања Међународног празника рада, поред министра Стефановића присуствовао је и директор полиције Милорад Вељовић, представници Независног синдиката полиције и Полицијског синдиката Србије, као и начелници полицијских управа Бор, Зајечар, Пожаревац, Јагодина, Крушевац, Ниш, Прокупље и Пирот.

Извор: Министарство унутрашњих послова