Министар Стефановић на аеродрому дочекао специјалног изасланика председника НР Кине

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић дочекао је вечерас на aеродрому “Никола Тесла” специјалног изасланика председника НР Кине и секретара Централне комисије за политичке и правне послове Менга Ђијенџуа.

„Велика нам је част што сте данас са нама у Србији. Ово ће бити прилика да разговарамо како да поправимо стање безбедности и како да унапредимо сарадњу између Ваше државе и Републике Србије. Нама је добро позната Ваша посвећеност у борби против организованог криминала, тероризма и свих других облика угрожавања безбедности како Кине, тако и других земаља света“ рекао је министар Стефановић.

Менг Ђијенџу захвалио се министру Стефановићу на добродошлици и на пажљивој припреми ове посете.

„Задовољан сам што сам на челу кинеске делегације у посети Вашој дивној земљи. Одмах по доласку осетио сам Ваше гостопримство. Између Кине и Србије постоји дуго, традиционално пријатељство, као и сарадња. Наш председник Си Ђинпинг посетио је прошле године Вашу земљу, док је Ваш председник Александар Вучић ове године учествовао на међународном форуму у Кини и захваљујући већем залагању два лидера наша сарадња је све боља“ рекао је Менг Ђијенџу.

Стефановић и Ђијенџу ће се званично састати у понедељак у Палати „Србија“.

Извор: Министарство унутрашњих послова