МУП и НАВАК: Позитивни резултати акције „Хиљаду младих возача“

navak-450

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, представљајући резултате акције „Хиљаду младих возача“, који су прошли обуку НАВАК-а , још једном је апеловао на возаче да не возе под дејством алкохола, јер ризикују и свој и туђе животе. Министар је изнео забрињавајући податак да је у првих осам дана контроле возача алко-тестом, из саобраћаја искључено чак 1500 возача.

Стефановић је најавио наставак снажних репресивних мера и активности на прометним раскрсницама и у близини угоститељских објеката, кроз појачане контроле, а провере ће обухватити све возаче, без обзира да ли се ради о скупим или другим аутомобилима и навео да ће полиција заустављати и кажњавати све у случају кршења закона. Овим мерама Министарства унутрашњих послова, од јануара до сада, било је 800 несрећа мање у односу на исти период прошле године.

„Млади возачи који су похађали обуку НАВАК-а, у првих годину дана изазвали су само једну саобраћајну незгоду, у којој су три особе лако повређене, док су њихови вршњаци који нису прошли ову обуку у истом периоду изазвали 126 саобраћајних незгода у којима су четири особе погинуле, 29 задобиле тешке телесне повреде, а 177 особа лакше повређено“ – нагласио је Стефановић.

Мирко Алвировић, директор НАВАК-а је најавио наставак ове акције и захвалио министру Стефановићу на брзом реаговању и разумевању важности да млади возачи прођу једну овакву обуку.

„Овим програмима, без трошкова за возаче и државу, пружамо могућност младим возачима да стекну знања и вештине да се лакше сналазе у саобраћају и да буду безбеднији, а статистика потврђује да то даје резултате“ – рекао је Алвировић.

Извор: Министарство унутрашњих послова