Немачка донирала патролна возила Управи граничне полициjе

Beograd, 30. novembra 2016. - Potpredsednik Vlade i ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic (D) i ambasador Nemacke Aksel Ditman potpisali su Protokol o primopredaji donirane opreme izmedju saveznog Ministarstva unutrasnjih poslova Nemacke i MUP-a Srbije. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Савезне Републике Немачке Аксел Дитман потписали су данас Протокол о примопредаји патролних теренских возила, које је Управи граничне полиције донирало немачко Савезно министарство унутрашњих послова.

По потписивању Протокола и обиласку возила на платоу испред Палате „Србија“, министар Стефановић је прецизирао да ће четири донирана возила, која ће бити упућена на гранични прелаз са Бугарском, допринети подизању капацитета граничне полиције у обезбеђењу државне границе.

Beograd, 30. novembra 2016. - Automobil koji je Nemacka donirala granicnoj policiji Srbije. Potpredsednik Vlade i ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic i ambasador Nemacke Aksel Ditman potpisali su Protokol o primopredaji donirane opreme izmedju saveznog Ministarstva unutrasnjih poslova Nemacke i MUP-a Srbije. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Истакавши да ова донација представља наставак успешне сарадње, посебно у области граничне и криминалистичке полиције, која је резултирала добрим резултатима, Стефановић је најавио донацију Савезане Републике Немачке српској криминалистичкој полицији од 80.000 евра намењених за куповину возила, камера и рачунара.

„Ово су добри резултати који су постигнути у сузбијању криминалитета, пре свега наркотрафикинга, али ми имамо и добру сарадњу у области граничне заштите и повећању  капацитета наше полиције у циљу подизања њене ефикасности у заштити од илегалних прелазака преко наше државне територије и испуњавању услова из Поглавља 24“, рекао је Стефановић.

Захваливши се Савезној Републици Немачкој и амбасадору Дитману на вредној донацији, министар је истакао да ће добра сарадња полиција две земље бити настављена, посебно у пољу сузбијања организованог криминала.

„Важно је да имамо партнере и да се ми покажемо као достојан партнер, као неко ко испуњава дату реч, ко је поуздан и на кога може да се ослони. Наставићемо, заједно са Немачком, да радимо на томе да наша полиција буде све ефикаснија, да може да се носи са свим изазовима које носи организовани криминал, миграције, тероризам и која може да обави све задатке како би грађани Србије били безбедни“, истакао је министар Стефановић.

Амбасадор Савезне Републике Немачке Дитман  истакао је да је сарадња са Министарством унутрашњих послова, Управом граничне полиције, изузетно префесионална, посебно по питању заједничког изазова – решавања мигрантске кризе.

4

Указавши да Савезна Република Немачка пружа подршку Србији, Дитман је оценио да се наша земља изузетно одговорно понела у решавању проблема мигрантске кризе.

Дитман је истакао да постоји блиска сарадња и партнерство између српске и немачке полиције и изразио задовољство што ће криминалистичкој полицији ускоро, кроз донацију, бити пружена помоћ и подршка у опреми.

Извор: Министарство унутрашњих послова