Обележен Дан Војнобезбедносне агенције

У Великој ратној сали Старог генералштаба обележен је Дан Војнобезбедносне агенције, уз поруку директора, бригадног генерала Петра Цветковића, да је ВБА била и биће служба безбедности којој је изнад свега безбедност њене отаџбине – Србије.

Свечаности су присуствовали изасланик председника Републике – министар унутрашњих послова и секретар Савета за националну безбедност Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, државни и војни званичници, представници верских заједница, дипломатског кора и бројни гости из културног и јавног живота.

Стефановић је, честитајући празник припадницима ВБА, истакао да наш систем безбедности има прилику да јача и да на озбиљнији начин штити грађане Србије.

“ВБА ради веома сложен посао. Стабилност Србије, мир, све оно што се дешава позитивно у нашој земљи, говори у прилог томе колико се добро обавља посао”, рекао је Стефановић.

Како је додао, у данашњем свету неретко имамо ситуације различитих угрожавања безбедности широм Европе и света.

“Информације, које се тичу и терористичких дешавања и изазова које носи организовани криминал и сви остали, данас су само повод да уложимо више напора да наш систем безбедности буде јединствен и снажан и да одговор који дајемо буде такав да одвратимо сваку могућу претњу нашој земљи и њеним грађанима”, рекао је Стефановић.

Дан Војнобезбедносне агенције обележава се 12. новембра у знак сећања на 1839. годину када је први пут донет војни закон Кнежевине Србије у коме се спомињу дела и санкције за издају, шпијунажу, побуну и остале облике угрожавања безбедности Војске и државе, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Извор: Танјуг