Свечана промоција 404 нова полицијска службеника – Вучић: Нема јаке Србије без безбедности

Свечаност поводом пријема 404 нова полицијска службеника у Министарство унутрашњих послова, 258 свршених полазника Центра за основну полицијску обуку и 36 дипломаца Криминалстичко полиције академије, одржана је данас на платоу испред Палате „Србија“  у Београду.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, који је присуствовао промицији нових полицајаца, међу којима је 111 девојака, поручио је да без безбедности нема јаке и стабилне Србије.

„Нема економског напретка, нових инвестиција и радних места, већих плата и пензија, нити бољег животног стандарда, ако земља не може да гарантује пуну сигурност својим грађанима, али и потенцијалним инвеститорима“, нагласио је председник Владе.

Истакавши да је Србија у претходне три године јасно показала да може бити гарант стабилности и сигурности, Вучић је похвалио полицијске службенике за резултате које су остварили у борби против нарко-трафикинга.

„Током прошле године склонили смо са српских улица скоро четири тоне дроге, што је двоструко више од трогодишњег просека од 2008. до 2012. године. Ми се против наркодилера, за разлику од наших претходника, не боримо декларативно, већ конкретно на терену. Резултат тога је и недавна рекордна заплена више од тоне сканка“, истакао је Вучић.

Премијер је додао да је током прошле године почињено најмање кривичних дела у последњих 25 година и да је стопа криминала смањена за пет одсто.

Истакавши да је, у светлу терористичких напада који потресају Европу, улагање у безбедност од изузетне важности, Вучић је указао да је полиција захваљујући сарадњи са „Југоимпорт СДПР“, добила више од 40 реконструисаних и модернизованих борбених оклопних возила.

Са компанијом „Airbus“, како је навео, потписан је уговор по основу кога ће полиција добити и три нова хеликоптера.

„Новац који данас улажемо у опремање полиције пре свега издвајамо како би сачували животе полицајаца, али их и учинили ефикаснијим у обављању свакодневних задатака, како би Србија била безбеднија“, рекао је председник Владе.

Новим полицајцима, Вучић је поручио да буду вредни, марљиви и да служе држави.

На свечаности поводом пријема нових полицијских службеника у Министарство унутрашњих послова  приказан је дефиле ешалона полицијских службеника – Жандармерије, Специјалане антитероистичке јединице, Центра за основну полицијску обуку, Криминалистичко полицијске  академије, Полицијске бригаде, Управе полиције, Управе криминалистичке полиције, Управе саобраћајне полиције, Управе граничне полиције, Сектора за ванредне ситуације, Коњичке бригаде  и водича са службеним псима.

Окупљени на платоу испред Палате „Србија“ могли су да виде и дефиле борбених и других службених возила, међу којима и борбена возила „Милош“ и „Лазар“, као и вежбе Јединце за за обезбеђење одређених личности и објеката „Одбијање напада на штићену личност“ и Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд „Безбедносни пункт“.

Свечаност је затворена налетом шест хеликоптера Хеликоптерске јединице са припадницима Специјалне антитеористичке јединице и Жандармерије.

Извор: Вечерње Новости