Стефановић: Анђус рекеташ, не правити звезду од њега

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да не зна да ли је снимак хапшења Дејана Анђуса који се појавио у појединим медијима дошао из МУП-а, наводи Н1.

“Што се тиче одређених снимака, јасно је да су настали са стране, да их није снимила полиција. Снимке хапшења имате из полиције. Полиција снима свако хапшење, управо због тога да се не би појавило да смо неког злоупотребљавали или нисмо”, рекао је Стефановић за Н1, како га цитира та телевизија.

Како подсећа та ТВ, Анђус је ухапшен крајем јуна, због сумње да је извршио изнуду и да је од оштећеног преузео коверту у којој је било 30.000 евра, а истог дана, поједини медији објавили су снимак како узима белу коверту, али се не зна ко је снимак направио и под којим околностима.

Министар каже да полиција није званично објавила снимак хапшења Анђуса и новинарки Н1 рекао да пита “колеге из медија одакле им ти снимци”.

“Што се тиче снимка хапшења, полиција има снимак хапшења. Да ли је то тај снимак – не знам, нисам упоређивао, стварно немам времена да прегледам снимке да се бавим тиме. Када радимо акције, то радимо уз сагласност тужиоца. Дакле, када су поступци у току. Када се заврши, када имамо неки разлог због чега то објављујемо, ми то објавимо. Дакле, када постоји озбиљна друштвена заинтересованост за тако нешто”, рекао је Стефановић и додао да је Анђус рекеташ:

“Немојте да од њега правимо неку медијску звезду”, рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг