Стефановић: Београд и Србија неће бити полигон на коме ће криминалци да се обрачунавају

03-1

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић захвалио се припадницима полиције који су учествовали у јучерашњој акцији у Жаркову која је уследила после пљачке мењачнице у овом делу Београда.

„Након вишесатне потере и операције коју су полицајци спровели  успели смо да дођемо до лица која су извршила ово кривично дело и показали да полиција може брзо и ефикасно да изађе на крај са свим облицима криминалитета“, истакао је министар.

Стефановић је рекао да ни Београд ни Србија неће бити полигон на коме ће криминалци моћи да се обрачунавају, врше различита кривична дела или отимају тешко стечену имовину наших грађана.

„Полиција ће увек бити ту да заштити своје грађане и да буде уз свој народ“, поручио је министар.

Стефановић је осудио напад на припаднике полиције у Панчеву и нагласио да Србија такво понашање неће толерисати.

„Увек ћемо брзо и ефикасно реаговати и заштити припаднике полиције, тражити од тужилаштва да им се одређују максималне казне и показати да смо земља која поштује право, која поштује дисциплину и која се о припадницима полиције стара“, казао је министар полиције.

Заједно са министарком Кубуровић, како је рекао,  покушаће да дођу до најбољих могућих законских решења која ће додатно заштити припаднике полиције и послати сигнал да је Србија правна држава која води рачуна и  о грађанима, али и о онима који штите ред и закон.

Извор: Министарство унутрашњих послова