Стефановић: Биће отпуштено мање од 1.050 људи

1301-ministar-odbor-velika1

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да ће из тог сектора бити отпуштено мање од 1050 људи.

“Не ради се о 1.500 људи, данима се спроводи бесомучна кампања, њих jе мање од 1.050, од тог броjа jе мање од половине из администрациjе”, рекао jе Стефановић у скупштинскоj расправи о амандманима на предложени закон о jавном окупљању.

Mинистар jе навео да нико не воли да спроводи тешке и непопуларне мере, али да неко некад мора да предузме одговорност за то.

“У овом тренутку се на такав начин то могло урадити”, рекао jе Стефановић.

Пошто га jе посланик Покрета за преокрет Jанко Веселиновић упитао како мисли да са 500 мање полицаjаца повећа безбедност грађана, када се већ сад осећаjу несигурно, будући да не могу да сачуваjу шунке и кукуруз, а крађу бицикала не могу ни да приjаве, Стефановић jе рекао да су се бицикли у време његове власти крали много више.

Oн jе навео да jе у време власти некадашње Веселиновићеве странке било више и крвних деликата, разбоjништава и осталих кршења закона.

“Mи смо сада много мање угрожени него раниjе. Грађани могу да приjаве крађу бицикла, али не могу да приjаве крађу од хендикепиране деце… Данас можете у свакоj полициjскоj станици да приjавите, ми то решавамо и показуjемо да полициjа ниjе ту само да решава наjкрупниjе случаjеве”, казао jе Стефановић.

Извор: Танјуг