Стефановић: Видећемо већинско ресположење у СНС

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић изјавио је да о потреби одржавања ванредних парламентарних избора у тој странци постоје различити ставови и мишљења.

“Очекујем да ћемо на Председништву и Главном одбору расправљати и да ће бити изношени аргументи. Видећемо шта је већинско расположење унутар странке”, рекао је Стефановић у интервјуу за данашњи “Српски телеграф”.

Упитан да ли ће мишљење Александра Вучића бити одлучујуће, он је рекао да је потпуно нормално да председник странке има одлучујући утицај на многе ствари, “на крају крајева, он неке ствари боље види”.

“Вучић доноси одлуке, али увек пре тога консултује се са људима. Дакле, свако од нас ће имати прилике да каже шта мисли, ја сам и раније износио ставове који нису били уважавани, али ту нема места љутњи. Ако тај став има већину, прође, ако не, не прође и идете даље. У томе је суштина борбе”, рекао је Стефановић.

Он је рекао да је СНС спремна на сваку одлуку – да ванредних парламентарних избора буде, или да их не буде.

На тврдње опозиције да ће СНС бити за ванредне парламентарне изборе да не би изгубила Београд, Стефановић каже:

“Још ванредни избори нису расписани и не знам откуд толики страх од избора. Они нас убеђују, тврде да имају народну подршку и да ће лагано да нас збришу са политичке сцене и преузму власт, тако да не видим чему нервоза. Друго, уопште нисам сигуран да они разумеју шта Београђани желе. Многи од њих су нападали пројекте који су били витални за запошљавање људи у Београду. Пустите Београђане да одлуче. Немојте да им људи који се грче или који имају неке друге пориве, одлучују како ће и за кога да гласају”.

Извор: Танјуг/Српски телеграф