Стефановић: Видећемо шта jе наjбоље за Србиjу

stef_06mig_3009

Потпредседник СНС Небоjша Стефановић изjавио jе данас да jе седница Главног одбора странке заказана у циљу припреме скупштине партиjе, али не искључуjе могућност да се разговара и о евентуалном расписивању ванредних парламентарним изборима.

Oн jе, у изjави Танјугу, рекао да jош не зна да ли ће бити разговора о евентуалним ванредним парламентарним изборима, али да ће свакако бити речи о локалним и покраjинским изборима, коjи су битни, jер се одржаваjу на читавоj териториjи Србиjе.

Стефановић jе истакао да ће теме бити свакако резултати остварени у претходном периоду, шта jе СНС урадио за грађане Србиjе и коjи су планови за будућност.

“Разговараћемо о томе шта Србиjа мора да уради до 2020. године, због бржег напретка ка EУ, али и због подизања бољег стандарда грађана наше земље”, казао jе Стефановић.

Према његовим речима, бољи зивот грађана, важне економске реформе су оно што очекуjе на седници ГO, додаjући да ће бити речи и о припремама скупштне странке заказане за фебруар.

На питање о ставу у вези расписивања ванредних парламентарних избора Стефановић jе указао да jе његов став познат, пошто га jе износио када се, пре пар месеци, дебатовало на ову тему.

“Након тога jе донета одлука да се не иде на ванредне парламентарне изборе и после тога jе било бесмислено да сваких месец дана покрећем исту тему и да стално причамо о истом, када смо о томе донели неки суд. Kада се та одлука буде променила или промениле околности, па буде могуће да се промени таква одлука, онда ћемо разговарати о изборима”, нагласио jе Стефановић.

Oн jе одбио да прецизира своj став, рекавши да не жели да износи личне ставове, већ да као представник СНС износи само страначке ставове, коjи превдиђаjу опредељивање на основу оног сто jе потребно и наjбоље за Србиjу.

Упитан зашто jе баш сада заказана седница ГO, Стефановић jе указао да се одржаваjу реодвне сенице ГO, те да има много тема о коjима треба расправљати унутар странке, посебно припремама скупштине партиjе, коjе jе наjвише страначко тело.

Председник СНС Aлександар Вучић заказао jе седницу ГO те странке за недељу, 17. jануара, на коjоj ће затражити одобрење већине чланова Главног одбора да у периоду и пре Скупштине странке има право да донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Извор: Танјуг