Стефановић, Вулин и Ђорђевић обишли Прихватни центар у Обреновцу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутршњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Обреновцу да је задатак државе да осигура безбедност миграната, али и грађана Србије, како они не би осетили било какав терет мигрантске кризе.

Стефановић, који је заједно са министрима рада и одбране Александром Вулином и Зораном Ђорђевићем обишао обреновачки Прихватни центар, истакао је задовољство чињеницом да су мигранти захвални српској полицији на пристојном, цивилизованом и хуманом поступању, што није било искуство које су имали у неким другим државама.

Потпредседник Владе је нагласио да је Србија одговорна и озбиљна држава која хоће да помогне мигрантима, који, како је навео, у највећем броју желе да дођу до држава Западне Европе.

„Видећемо шта ће бити одговор Европе, то је оно што чекамо сви. Без јединственог одговора Европе тешко да можемо да дођемо до одрживог решења“, поручио је Стефановић истакавши да ће се Србија и даље понашати хумано и озбиљно и да неће дозволити да у тешким временским условима мигранти трпе било какаве последице.

Извор: Министарство унутрашњих послова