Стефановић: Желимо да искористимо ваше искуство и знање

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић разговарао је са најстаријим суграђанима општине Савски венац. Он је рекао да је политика Александра Вучића доказала да је сваки грађанин и сваки део Београда и Србије једнако важан и да неће одустати од праксе непосредне и сталне комуникације са људима. Стефановић сматра да је то најбољи начин да они који обављају државне функције чују шта је грађанима потребно, шта мисле, чиме су задовољни, а чиме не.

„Посебно нам је важно ваше мишљење. Ви сте градили и овај град и нашу земљу и морамо да пронађемо начин да на што бољи начин искористимо ваше знање и искуство“, рекао је Стефановић и додао да је то могуће реализовати кроз разне програме којима би пензионери били укључени у систем. У прилог томе навео је пример добре праксе који спорводи Министарство унутрашњих послова, којим су пензионисани полицајци укључени у наставу у школама. Они уз активне полицајце ученицима четвртог и шестог разреда основних школа предају предмет Основи безбедности деце.

„Својим богатим искуством они помажу деци да стекну прва знања о безбедности, како на улици, тако и на интернету, као и опасностима које носи употреба наркотика“, рекао је Стефановић.

У разговору који је трајао два сата, присутни су поставили низ питања, понудили предлоге и изнели идеје како би квалитет живота могао додатно да се унапреди на тој општини.