Стефановић: Замена регистарских таблица одложена за две године

Beograd, 2. januara 2016. - Rekord u zapleni narkotika, veci broj razbijenih kriminalnih grupa, presecanje lanaca krijumcarenja ljudi i oruzja, resavanje prevara u privredi i korupcionaskih dela najveci su uspesi policije u godini za nama, izjavio je ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic, koji je istakao da je Srbija stabilna i bezbedna zemlja. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL /bk

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас да је Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Заводом за израду новчаница и кованог новца донело одлуку да се замена регистарских таблица одложи за две године.

“Осим продужења рока за замену таблица, који је био предвиђен Правилником о регистрацији моторних и прикључних возила усвојеним 2010. године, донећемо и одлуку да се мењају искључиво регистарске ознаке које су оштећене и које нису за даљу употребу, док ће све остале моћи да се користе и након истека до сада предвиђеног рока од седам година”, нагласио је министар Стефановић.

Потпредседник Владе је додао и да за разлику од претходне власти која је 2010. године донела овако штетну одлуку за власнике возила, актуелна Влада жели да пронађе најповољније решење за грађане Србије.

Извор: Танјуг