Стефановић: Интерес грађана пресудан за одлуку о изборима

1301-ministar-odbor-velika1

Потпредседник СНС Небоjша Стефановић веруjе да ће одлука премиjера и лидера напредњака Aлександра Вучића о расписивању ванредних парламентарних избора бити мотивисана наjбољим интересима грађана Србиjе и да ће бити донета данас.

Стефановић jе, уочи седнице Председништва СНС, заказане за данас, истакао да jе та одлука на председнику странке и да ће зависити од његове визиjе и сагледавања шта jе наjбоље за Србиjу.

“Данас ћемо пре свега разговарати о томе шта jе будућност Србиjе  вођени тим интересима, будућности наших грађана, бољитка, напретка, реформи, економиjе, бољег живота људи – ти интереси ће бити преовлађуjући да ли ће председник донети одлуку да се на изборе иде или не”, обjаснио jе он.

Уз очекивање да ће одлуку о изборима Вучић донети данас, Стефановић jе за РTС рекао да он има право да донесе ту одлуку зато што jе и састављао владу.

Вучић jе и раниjе све одлуке доносио имаjући у виду наjбоље интересе грађана Србиjе, не чак ни странке, ни чланова странке, рекао jе Стефановић и додао да jе шеф  напредњака jедан jе од ретких политичара коjи jе рекао да, уколико изгуби изборе или не буде задовољан њиховим резултатом, неће више водити ни странку.

На питање шта би избори променили по питању састава владе, Стефановић jе рекао да jе прерано да се о томе разговара, али да jе за грађане наjважниjа прича о будућности, а не персонална решења.

“Mи доносимо одлуку да ли ће Србиjа имати бољу будућност и на коjи начин и због тога мислим да jе наjгора вариjанта повратак на старо. Људи неће повратак у прошлост, неће пљачкашке приватизациjе”, рекао jе он.

Грађани су, како jе навео, данас навикли да ова влада прави боље резултате.

“Задовољниjи тим стандардима данас причамо о другачиjим стварима. Данас више не разговарамо о томе како да смањимо сиромаштво, већ како да повећамо имућност наших грађана и то jе добро”, закључио jе Стефановић.

Oн jе такође подсетио да jе Вучић рекао да це до 2019. године или наjкасниjе 2020. бити завршени преговори са EУ, што значи и виши стандард, бољу економиjу, политику и већи углед у свету.

“Aко донесе одлуку за изборе, имамо чист мандат да се таj посао заврши. Tек након те одлуке разговараћемо о техничким стварима”, закључио jе Стефановић.

СНС на седницу довела одборнике, не батинаше

Стефановић jе изjавио да су на седницу Скупштине општине Бела Црква напредњаци довели само своjе одборнике, а не батинаше и да jе бибер спреj употребио jедан од оних коjи су насилно провалили у зграду.

Oн jе рекао да су у име СНС дошли само одборници и да они нису доводили никакве батинашсе или друге грађане.

“ДС и ЛСВ су довели групу грађана, 70-80 људи коjи су насилно провалили у зграду општине. Tо нису били одборници, то су били обични грађани. Jедан од тих људи коjи су проваљивали jе прскао бибер спреjем и раднике обезбеђења коjи су наjвише повређени”, рекао jе он.

Стефановић jе рекао да ће се видети резултати истраге, али да jе jасно да jе СНС желела мирну седницу и да jе нови председник скупштине општине Бела Црква изабран са 24 према девет гласова.

“Зашто би неко ко има толико jасну већину желео било шта осим мирно гласање, што се и догодило када су се страсти смириле”, навео jе он.

“Tо jе ствар коjа се понекад дешава у Србиjи, мени jе изузетно жао. Tрудићемо се да утичемо на све актере у нашим друштвеним животима да спусте тензиjе, али ниjе то било ништа превише драматично”, закључио jе министар.

Инцидент у Скупштини општине Бела Црква догодио се пре два дана, а ноћи између петка и суботе у згради су провели поjедини одборници и грађани.

Извор: Танјуг