Стефановић на отварању Капитол парка у Раковици

У Раковици је данас отворен тржни центар “Капитол парк”, саграђен на темељима некадашње фабрике гума “Рекорд”, у који је уложено 30 милиона евра, а само у првој фази ће запослити 400 људи.

Капитол парк се простире на 65.000 квадрата, а у оквиру тржног центра, осим биоскопа, налази се супермаркет Дис, модне радње и продавнице обуће, електронике, намештаја, козметички салони, простори за спорт и рекерацију, као и многобројни кафићи и ресторани.

“Хоћу да у целом граду без обзира где живите имате квалитетан живот, то је политика за коју се боримо и од које нећемо одустати”, рекао је Мали и додао да ће се наставити са радовима како би Раковица постала лепше место за живот, где ће се градити канализациона и водоводна мрежа, вртићи…

Он је захвалио инвеститору за 400 нових радних места, а министру Небојши Стефановићу, који је присуствовао отварању “Капитол парка”, на томе што је Београд безбеднији и бољи.

“Некада је Раковица била као мравињак где су пуни аутобуси радника ишли на посао и били су задовољни, а онда су дошла нека времена у којима у Београду нико више није размишљао о њима, о запошљавању, размишљали су како да поруше оно што су генерације стицале, па је тако нестао ИМР и предузећа и компаније где су људи радили”, рекао је Стефановић.

Приметио је да је Раковица била одбачена општина у коју нико није хтео да инвестира, али данас се, каже, све преокренуло.

“Ми смо само у овој недељи испунили два обећања која су дата недавно. Људи нису морали дуго да чекају да виде Дом здравља и “Капитол парк” где ради 400 радника. Разговорао сам са директором и тражио сам да запосли још људи из Раковице јер хоћу да људи одавде раде”, истакао је министар.

Он је захвалио инвеститору што је приметио да Влада Србије ствара амбијент у који може да се инвестира.

“То је посао државе да привлачи инвеститоре и да долазе људи који ће да улажу свој новац и да отварају радна места”, рекао је он.

Пре шест, седам година незапосленост је, каже, била рекордна, док се данас “неки од тих људи” хвале разултатима.

“Они су довели Београд до највећих дугова и рекордне незапослености. Данас се то мења”, рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг